Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blatter ja Platini pitkään toimintakieltoon: Blatter vertasi itseään nyrkkeilysäkkiin

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / Reuters
Michel Platini onnitteli Sepp Blatteria toukokuun lopulla, kun hänet oli valittu viidennelle kaudelle liiton puheenjohtajana.
Michel Platini onnitteli Sepp Blatteria toukokuun lopulla, kun hänet oli valittu viidennelle kaudelle liiton puheenjohtajana. Kuva: ARND WIEGMANN / Reuters

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan eettinen komitea on määrännyt liiton pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Sepp Blatterille ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtajalle Michel Platinille kahdeksan vuoden toimintakiellon kaikesta jalkapallotoiminnasta.

Fifa kertoi rangaistuksista tiedotteessaan.

Blatter, 79, ja Platini, 60, olivat jo ennestään hyllytetty tutkimusten ajaksi.

Blatter on johtanut Fifaa vuodesta 1998 puheenjohtajana. Platini pyrki hänen seuraajakseen, mutta ei päässyt ehdolle korruptiotutkimusten takia.

Blatter ilmoitti valittavansa tuomiosta Fifan omissa elimissä ja sen jälkeen tarvittaessa urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin.

”Olen Fifan puheenjohtajana nyrkkeilysäkki”, Blatter sanoi toimittajille Zürichissä uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hän sanoi olevansa pahoillaan Fifan puolesta.

”Taistelen itseni ja taistelen Fifan puolesta”, Blatter sanoi.

Toimintakiellon syynä Blatterin helmikuussa 2011 Fifan rahoista Platinille maksama kahden miljoonan euron summa. Platinin ja Blatterin mukaan summa oli maksu yhdeksän vuotta aiemmin tehdystä työstä.

Fifan eettisen komitean antaman tiedotteen mukaan Blatterilla ei ollut oikeutta maksun suorittamiseen, eikä Blatter ole myöskään kyennyt perustelemaan valtuuttamaansa maksua Platinille. Samaan ajankohtaan palkkion maksun kanssa osuvat myös Fifan vuoden 2011 puheenjohtajavaali, jota ennen Platini vetäytyi Blatterin haastamisesta.

Fifan tiedotteen mukaan Blatterin toiminta oli vastoin Fifaa ja osoitti välipitämättömyyttä liiton eettisiä sääntöjä vastaan ja kaikkia lakeja vastaan. Platini sai tuomionsa samoin perustuin kuin Platini.

Toimintakiellon lisäksi Platini määrättiin maksamaan Fifalle 80 000 Sveitsin frangin eli 74 000 euron ja Blatter 50 000 Sveitsin frangin eli 46 000 euron sakko.

Blatter valittiin tämän vuoden toukokuussa viidennelle kaudelle Fifan puheenjohtajana liittoa ravistelleista korruptioskandaalista huolimatta. Pari päivää myöhemmin Blatter ilmoitti kuitenkin jättävänsä liiton puheenjohtajan tehtävät.

Fifa järjestää uuden puheenjohtajavaalin ensi vuoden helmikuussa. Puheenjohtajan paikkaa tavoittelevat Jordanian prinssi prinssi Ali Bin al-Hussein, ranskalainen Jerome Champagne, Fifan italialainen pääsihteeri Gianni Infantino, Aasian jalkapalloliiton puheenjohtaja Salman Bin Ebrahim al-Khalifa ja eteläafrikkalainen liikemies ja poliitikko Tokyo Sexwale.

Yhdysvaltain ja Sveitsin viranomaiset tutkivat parhaillaan Fifassa tapahtuneita väärinkäytöksiä. Tutkimusten alla on myös vuoden 2018 ja vuoden 2022 MM-kiosjen myöntämisprosessi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!