Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jopa lääkäri ihmetteli Leijonien vatsapöpöä: ”En ole vastaavaa ruljanssia nähnyt”

Leijonien koko miehistö kärsi kolmea pelaaja lukuun ottamatta vatsataudista Moskovan maajoukkueturnauksessa.

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Ruotsin joukkue juhli sunnuntaina Suomea vastaan tekemäänsä maalia. Ruotsi voitti ottelun 2-1. Suomen joukkue kärsi ottelussa vatsavaivoista.
Ruotsin joukkue juhli sunnuntaina Suomea vastaan tekemäänsä maalia. Ruotsi voitti ottelun 2-1. Suomen joukkue kärsi ottelussa vatsavaivoista. Kuva: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue olisi olisi voinut joutua pahimmassa tapauksessa jättämään viikonloppuna pelatun Moskovan EHT-turnauksen kesken vatsavaivojen takia.

”Se ei ollut vielä harkinnassa, mutta itselläni sellainen kävi mielessä. Eihän pelaamisesta olisi tullut mitään, jos koko joukkue olisi joutunut sairaalaan”, Suomen joukkueen lääkäri Jammu Öunap sanoo.

Leijonien joukkueeseen iski vatsapöpö pian sen jälkeen kun pelaajat olivat saapuneet perjantaina Tšekin Prahasta Moskovaan. Joukkue ruokaili yhdessä illalla, ja ensimmäiset oireet ilmaantuivat lauantaiaamuna.

Öunapin mukaan viikonloppuna vatsavaivoista kärsi koko Suomen joukkue kolmea pelaajaa lukuun ottamatta. On mahdollista, että pöpö olisi tullut jonkun pelaajan mukana kotoa, mutta vaivat alkoivat joka tapauksessa vasta Moskovassa.

”Olemme yrittäneet hakea syytä, mistä se oli saatu. Selkeää yhteistä nimittäjää ei ole löytynyt esimerkiksi pelaajien syömisistä ja syömättä jättämisistä”, Öunap kertoo.

”Tarkkaan ottaen syytä on mahdoton sanoa.”

Lauantain Venäjä-ottelussa puolet joukkueesta kärsi ripulista.

Otteluiden välissä vatsat rauhoittuivat, mutta äityivät taas, kun sunnuntaina Ruotsia vastaan pelattu ottelu alkoi. Pelaajien herkillä ollut elimistö ei kestänyt nestetankkausta ja pelin fyysistä kuormitusta.

”Sitkeästi kaverit pelasivat, mutta ei se voi olla vaikuttamatta peliin. Armeija marssii vatsallaan, ja eihän siitä mitään tule, kun kaverit joutuivat juoksemaan koko ajan vessassa.”

Suomen pelaajat kärsivät Öunapin mukaan nimenomaan ripulista.

”Onneksi siinä mielessä näin, sillä pelistä ei olisi tullut mitään, jos pelaajat olisivat alkaneet oksentamaan vaihtoaitiossa.”

Osa pelaajista joutui käymään vessassa kuitenkin kesken pelin.

”Onneksi kaukalo oli sellainen, että vaihtoaitiosta pääsi juoksemaan koppiin, eikä tarvinnut kulkea päädyn kautta ulos.”

Kun ensimmäiset oireet ilmaantuivat, joukkue ryhtyi käyttämään vaihtoaitiossa kiertävien pyyhkeiden sijaan paperisia käsipyyhkeitä kypärän pleksin ja kasvojen kuivaamiseen. Yhteisistä juomapulloista siirryttiin henkilökohtaisiin numeroituihin juomapulloihin.

Joukkueen johto oli selvittänyt lähimmän sairaan sijainnin ja lähin apteekki oli tyhjennetty vatsalääkkeistä ja nestetasapainoa parantavista lääkkeistä. Pelaajien kotimatka sujui Öunapin mukaan yllättävän hyvin.

”Oli se aikamoinen ruljanssi oli. En muista vastaavaa nähneeni”, Öunap toteaa.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen kävi Leijonien kohtalosta kuumana.

”Päällimmäisenä tulevat mieleen ala-arvoiset järjestelyt. Hotellin taso ja ruoka... Kärsimme kaksi mahatautiepidemiaa viikonlopun aikana. Olot olivat aivan luokattomat! Ei Leijonia voi kohdella näin”, Jalonen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Suomi hävisi lauantaina Venäjälle maalein 1–8, ja sunnuntaina Ruotsille voittomaalikisan jälkeen 2–3.

Torstaina pelatussa turnauksen ensimmäisessä ottelussa Suomi kaatoi Prahassa pelatussa ottelussa Tšekin 3–0.

Korjattu Jammu Öunapin nimen kirjoitusasua kello 12.55

MAXIM SHEMETOV
Venäjä murskasi Suomen lauantaina 8-1. Tappio on Venäjän suurin Suomesta yli 20 vuoteen.
Venäjä murskasi Suomen lauantaina 8-1. Tappio on Venäjän suurin Suomesta yli 20 vuoteen.
Markku Ulander / Lehtikuva
Leijonien päävalmentajan Kari Jalosen mukaan vatsatauti iski Leijoniin kahdesti.
Leijonien päävalmentajan Kari Jalosen mukaan vatsatauti iski Leijoniin kahdesti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!