Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joonas Korpisalo käänsi kaikki kivet päästäkseen NHL-liigaan – kropan lisäksi piti jumpata tunteita ja mieltä

Joonas Korpisalosta tuli viikko sitten 29:s suomalainen NHL-maalivahti, ja viikonloppuna hän kirjasi ensimmäisen voittonsa jääkiekon ammattilaisliiga NHL:ssä.

Urheilu
 
Jamie Sabau / Getty Images
Joonas Korpisalo (70) torjui ensimmäisen NHL-voittonsa 19. joulukuuta 2015 Columbuksen kotikaukalossa Philadelphiaa vastaan.
Joonas Korpisalo (70) torjui ensimmäisen NHL-voittonsa 19. joulukuuta 2015 Columbuksen kotikaukalossa Philadelphiaa vastaan. Kuva: Jamie Sabau / Getty Images
Kuka?

Joonas Korpisalo

 Syntynyt Porissa

28. huhtikuuta 1994.

 NHL-seura Columbus Blue Jacketsin 190-senttinen maalivahti.

 Kasvattajaseura Karhu-Kissat.

 Kaudesta 2009 lähtien Jokerien junioreissa. Pelasi 2 liigaottelua Jokereissa.

 Pelasi kaudella 2013–2015 46 liigaottelua Ilveksessä.

 NHL:ssä kolme ottelua (1 voitto), torjuntaprosentti 90,9.

Columbus Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo, 21, on juuri nyt aallonharjalla. Korpisalosta tuli viikko sitten 14. joulukuuta 29:s suomalainen NHL-maalivahti, ja viikonloppuna hän kirjasi ensimmäisen voittonsa jääkiekon ammattilaisliiga NHL:ssä.

”Olihan se aika mahtavaa. Ei sitä oikein debyytin jälkeenkään uskonut, että tuli pelattua ensimmäinen peli NHL:ssä”, Korpisalo kertoi puhelimitse Helsingin Sanomille Pittsburghista sunnuntaina.

Nyt Korpisalo uhkuu rauhallista itseluottamusta. Kaksi vuotta sitten oli vielä tekemistä. 19-vuotias Korpisalo oli ollut kaudella 2013–2014 sivussa loukkaantumisen takia, ja Jokerit lainasi maalivahtinsa Ilvekseen.

Tampereella Korpisalo pääsi entisen jääkiekkoilijan, henkisen valmentajan Pertti Ratilaisen valmennettavaksi. Korpisalon isä, entinen liigakiekkoilija Jari Korpisalo kysyi, olisiko Ratilaisella mahdollisuutta tavata hänen poikansa.

”Olemme tavanneet Joonaksen kanssa aika ajoin kasvotusten. Käsittelen työssäni sitä, miten ajatellaan ja miten tunnetaan”, Ratilainen kertoi.

Ratilaisen mukaan urheilijoiden kanssa pelon ja häpeän tunteet ovat usein työsarkana. Ratilaisella on autettavanaan kolmisenkymmentä urheilijaa.

”Raja menee 90-luvulla syntyneissä. Sitä nuoremmat ovat valmiita käyttämään henkistä valmennusta. Vanhemmat ikäluokat kokevat, että ihminen on hullu, jos turvautuu tällaiseen”,

Ratilaisen mukaan Korpisalo on kääntänyt kaikki kivet.

”Joonas sanoi Tampereella haastattelussa hyvin, että jos on valmis fyysiseen rääkkiin, niin miksei tunteita ja mieltä voisi jumpata”, Ratilainen sanoi.

Korpisalon mukaan asiat ovat tapahtuneet nopeasti.

”Paljon on hommia tehty, ja olen itseeni uskonut. Sillä pääsee mihin vain. Pää kylmänä, päivä kerrallaan”, Korpisalo sanoi.

Korpisalo on tiettävästi vasta toinen helsinkiläisen kasvattajaseuran Karhu-Kissojen pelaaja, joka on debytoinut NHL:ssä. Petri Variksella on tosin vain yksi NHL-peli vyöllään kaudelta 1997–1998 Chicago Blackhawksista. Ainoa tilastomerkintä tuli päätöserässä, kun päävalmentaja passitti Variksen kärsimään joukkuerangaistusta. Varis pelasi neljä vaihtoa.

Columbuksen ykkösmaalivahdin Sergei Bobrovskin loukkaantuminen avasi Korpisalolle tilaisuuden NHL-debyyttiin. Maalivahtivalmentaja sanoi Korpisalolle, että ”muista pitää hauskaa”.

”Siitä hetkestä pitää osata nauttia. Sinne vaan pelaamaan lätkää”, Korpisalo sanoi.

Debyytissään Tampa Bay Lightningia vastaan Korpisalo torjui 27 kertaa, ja hänet valittiin kakkostähdeksi. Columbus hävisi maalein 1–2. Seuraavassa ottelussa hänet vaihdettiin kahden erän jälkeen maalilta, kun Dallas johti 4–1.

”Reppu heilahtaa, jos vähänkin nukahtaa”, Korpisalo sanoi.

Kolmannessa ottelussa tuli avausvoitto. Korpisalo torjui Philadelphia Flyersia vastaan 30 kertaa ja tuli valituksi pelin ykköstähdeksi.

”Hienoa, kun voitto viimein tuli – ja vielä ihan tyylikkäästi. Oli aika makeata itse ratkaista rankkarikisassa se peli. Sen muistaa pitkään”,

Korpisalo torjui viisi rankkaria, joiden laukojilla on roppakaupalla taitoa.

”Pitää vain luottaa itseensä. Minulla on aina ollut tapana rankkareissa tulla paljon vastaan ja pelata aggressiivisesti. En anna pelaajalle tilaa kikkailla, vaan pakotan aikaiseen ratkaisuun. Yritän pysyä jaloillani ja odotan liikettä, johon reagoin”, Korpisalo kertoi.

Korpisalo tuntee itsensä, silloin voi luottaa itseensä.

Leo Komarov loisti maanantain NHL-kierroksella. Lue HS.fi:n juttu kierroksesta täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!