Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sveitsi-peli painui täysin poskelleen

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomen kapteeni Roope Hintz ei tiennyt syytä joukkueen vaisuun esitykseen.
Suomen kapteeni Roope Hintz ei tiennyt syytä joukkueen vaisuun esitykseen. Kuva: Vesa Koivunen
Suomi3Sveitsi4

Hämeenlinna. Täysin poskelleen meni Nuorten Leijonien ensimmäinen harjoitusottelu matkalla kohti jouluna alkavaa MM-turnausta.

Sveitsi haki Hämeenlinnan Rinkelinmäeltä helpon 4–3-voiton, jossa numerot valehtelevat niin paljon kuin mahdollista.

Julius Nättisen ja Antti Kalapudaksen kavennukset kolmannessa erässä olivat pelkkää puuteria surkealle ilmeelle. Sveitsi johti kahden erän jälkeen 4–1, ja silloin oli selvää, kumpi ottelun voittaa.

Kuvaavaa oli, että Kalapudas teki ottelun viimeisen maalin viimeisellä sekunnilla eikä kiekkoa edes pudotettu jäähän sen jälkeen.

Sveitsin Tino Kesslerin kolme maalia olivat liikaa haluttomille ja jopa ylimielisille Nuorille Leijonille.

Tulipahan muistutus, ettei tulevassa MM-turnauksessa tarvitse leijua takki auki, jos aikoo voittaa otteluita tai jahdata MM-unelmaa.

”Kovuus maalinedustalla ei ollut ollenkaan sellaista kuin pitäisi olla. Lähdetään vaan parantamaan. En osaa sanoa, mistä tämä johtui”, joukkueen kapteeni Roope Hintz sanoi alakuloisena.

Hintz oli parin takaiskumaalin aikana jäällä ja ketjukaveri Kasperi Kapanen katsoi sivusta jopa kolmea Sveitsin osumaa. Ei ollut paras päivä Kapaselta.

”Ei muuta kuin näytetään huomenna [tiistaina], että pystytään paljon parempaan. Tehdään yhdessä sitä eikä lähdetä pelaamaan yksin”, Hintz sanoi, kun USA tulee vastaan MM-kenraalissa.

Leijonilta puuttui joukko avainpelaajia: Sebastian Aho, Jusse Puljujärvi, Patrik Laine, Vili Saarijärvi. Loukkaantuneita he eivät olleet, vaan kyseessä oli kierrätys.

Päävalmentaja Jukka Jalonen halusi nähdä ryhmänsä koko leveydeltä ja kaikki huilanneet pelaavat USA:ta vastaan Lahdessa tiistaina.

Näiden pelaajien puuttuminen ei selitä hengetöntä esitystä, josta ei jäänyt mitään käteen.

”Tämä oli alku ja aika huono alku olikin”, Jalonen sanoi. ”Toivoin, että olisi päästy vähän korkeammalta tasolta liikkeelle, mutta nyt lähdettiin aika alhaalta.”

Monen pelaajan puuttuminen tarkoitti, ettei joukkueella ollut yhtään kisoissa nähtävää ketjua tai viisikkoa.

”Jännittikö osa, että he kilpailevat vielä pelipaikoista. Veikkaan, että osa jännitti ja jäpitti. Siitä tämä johtui”, Jalonen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!