Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suursiivous jatkuu

Urheilu
 

Lahjusepäilyt, poliisitutkinnat ja sisäinen eripura ovat ravistelleet Kansainvälistä jalkapalloliittoa Fifaa viime keväästä lähtien.

Puhdistus Fifan organisaatiossa alkoi, kun Sveitsin viranomaiset pidättivät jalkapallojärjestön johtohahmoja yllätysiskussa, joka tehtiin zürichiläiseen loistohotelliin toukokuun lopulla.

Sveitsin viranomaisten, Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n ja Yhdysvaltain veroviranomaisten tutkimusten mukaan korruptio on jatkunut Fifassa vuosikausia ja lahjuksia on maksettu lähes 140 miljoonaa euroa. Väärinkäytökset koskevat muun muassa MM-kisojen myöntämistä, markkinointia, tv-oikeuksien jakoa ja rahanpesua.

Lokakuussa sveitsiläisviranomaiset kertoivat, että Fifan väistyvää puheenjohtajaa Sepp Blatteria vastaan oli aloitettu rikostutkinta. Blatterin epäiltiin syyllistyneen laittomaan 1,8 miljoonan euron tilisiirtoon Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtajalle Michel Platinille 2011. Platinin mukaan summa oli korvaus työstä, jonka hän teki Fifalle vuosituhannen vaihteessa. Fifa hyllytti sekä Blatterin että Platinin 90 päiväksi.

Hyllytyksestä huolimatta Euroopan jalkapalloliiton Uefan jäsenvaltiot – Suomi muiden mukana – ilmoittivat edelleen tukevansa Platinin valintaa Fifan uudeksi puheenjohtajaksi ensi vuoden helmikuussa järjestettävissä vaaleissa. Platinia ei kuitenkaan hyväksytty vaalin ehdokaslistalle.

Sveitsin viranomaisten aloittama rikostutkinta on edelleen kesken. Vuoden aikana on kuitenkin käynyt selväksi, että Fifan koneisto on ollut ytimeltään mätä. Uuden puheenjohtajan työnä on viedä suursiivous loppuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?