Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuore dopingpaljastus asettaa IAAF:n uuden johtajan kiusalliseen valoon

Urheilu
 
JEAN-PIERRE AMET / Reuters
Sebastian Coen pesti IAAF:n puheenjohtajana on alkanut vaikeuksilla.
Sebastian Coen pesti IAAF:n puheenjohtajana on alkanut vaikeuksilla. Kuva: JEAN-PIERRE AMET / Reuters

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtajaksi elokuussa valittu Sebastian Coe on joutunut kiusalliseen lajia ravistelevassa dopingkriisissä.

Ranskalaislehti Le Monden julkaisema kirjeenvaihto osoittaa, että Coen läheinen työkaveri, liiton apulaispääsihteeri Nick Davies oli hyvin tietoinen yleisurheilun dopingongelmista ennen Moskovassa vuonna 2013 järjestettyjä MM-kisoja.

Le Monden julkaiseman sähköpostiviestin mukaan Davies keskusteli liiton entisen markkinointijohtajan Pape Massata Diackin kanssa suunnitelmasta, jolla IAAF voisi viivästyttää mahdollisesti käryävien venäläisurheilijoiden nimien julkaisua.

Davies esitteli Diackille keinoja miten IAAF voisi vaikuttaa brittimedian dopingkirjoitteluun. Daviesin mukaan IAAF voisi käyttää Coen poliittista vaikutusvaltaa ja hänen urheilumarkkinointiyhtiötään Chime Sports Mediaa hillitäkseen brittimedian hyökkäyksiä Venäjän MM-kisoja vastaan.

Kirjeen mukaan Moskovan yleisurheilukisojen onnistuminen oli Coelle itselleen hyvin tärkeää.

Davies sanoi myös tekevänsä kaikkensa suojellakseen Kansainvälistä yleisurheiluliittoa ja sen puheenjohtajaa Lamine Diackia, joka on Papa Massata Diackin isä.

Davies vastasi Le Monden uutiseen julkaisemalla tiedotteen, jossa kiisti tehneensä mitään väärää.

Jo viime viikolla Le Monde julkaisi väitteitä, joiden mukaan Lamine Diack olisi hakenut Venäjältä rahaa vaalirahoitukseen kotimaassaan Senegalissa. Diack on kiistänyt väitteet.

Papa Massata Diackia on puolestaan syytetty dopingista kärynneiden venäläisurheilijoiden kiristämisestä.

Sebastian Coe on 1 500 metrin entinen olympiavoittaja ja Lontoon vuoden 2012 olympiakisojen järjestelykomitean puheenjohtaja. Hänet valittiin syksyllä Kansainvälistä yleisurheiluliittoa 16 vuotta hallinneen Lamine Diackin tilalle.

Le Monden tuoreimmat paljastukset ovat kiusallisia ja hankalia Coelle, joka nosti heti puheenjohtajaksi valintansa jälkeen Daviesin toimistonsa johtajaksi. Valintansa jälkeen Coe vannoi nollatoleranssia dopingiin, mutta on myös kritisoinut dopingpaljastuksia.

Saksalaisen ARD-kanavan ja brittilehti Sunday Timesin dopingpaljastuksia Coe luonnehti sodanjulistukseksi yleisurheilulle.

”Puolustustaistelun on alettava tästä. Tämä on sodanjulistus lajiani kohtaan. Mikään dopingtestauksemme ammattitaidossa tai rehellisyydessä ei oikeuta tällaiseen hyökkäykseen", Coe sanoi Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle elokuussa.

Lamine Diackia epäillään muun muassa korruptiosta, rahanpesusta ja salaliitosta.

Lähteet: AFP, Guardian

Antti Johansson / HS
Vuonna 2010 Sebastian Coe vieraili Helsingissä ja osallistui Suomen Urheilugaalaan.
Vuonna 2010 Sebastian Coe vieraili Helsingissä ja osallistui Suomen Urheilugaalaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!