Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

AKK Sportsin toimitusjohtaja siirtyy Tommi Mäkisen rallitalliin

Urheilu
 
Sami Kilpiö / HS
Hankasalmella syntynyt Tiina Lehmonen palaa kotimaisemiinsa Keski-Suomeen, jossa myös Tommi Mäkinen pitää rallitalliaan.
Hankasalmella syntynyt Tiina Lehmonen palaa kotimaisemiinsa Keski-Suomeen, jossa myös Tommi Mäkinen pitää rallitalliaan. Kuva: Sami Kilpiö / HS

Suomalaisen autourheilun kattojärjestön, AKK Sportsin toimitusjohtaja Tiina Lehmonen eroaa tehtävästään.

Lehmonen siirtyy helmikuun alussa Tommi Mäkisen rallitallin palvelukseen. Mäkinen on japanilaisen Toyotan tallipäällikkö, joka vastaa vuoden 2017 rallin MM-sarjaan palaavan tehtaan kilpailutoiminnasta ja autojen kehittämisestä.

AKK Sportsin hallituksen jäsenen Heikki Porasen mukaan Lehmonsen eroon ei liity dramatiikkaa.

”Lehmonen ilmoitti tänään [tiistaina] irtisanoutuvansa vapaaehtoisesti. Hallitus piti sen takia ylimääräisen kokouksen”, sanoi Poranen, joka oli kiirehtimässä Helsingistä Rovaniemen-koneeseen.

AKK Sports on Jyväskylän MM-rallin pääjärjestäjä. Porasen mukaan Lehmonen on luvannut vielä auttaa ensi vuoden rallitapahtuman järjstelyissä.

AKK aloittaa uuden toimitusjohtajan etsinnän välittömästi. ”Ilmankaan ei voida olla. Joulun pyhät tulevat nyt ensin väliin”, sanoi Poranen.

Lehmonen eteni 22 vuodessa rallin talkootyöläisestä sen pääjärjestäjäksi. Vielä opiskeluaikanaan Hankasalmelle syntynyt Lehmonen haaveili kulttuurialasta.

”Kun tulin talkoolaiseksi, en koskaan miettinyt, että olisin yhtään pidempään kuin viikon. Välillä sitä vieläkin ihmettelee, miten tässä näin kävi. Jotenkin ralli vain vei mukanaan”, sanoi Lehmonen HS:n haastattelussa elokuussa 2013.

HS ei tavoittanut 49-vuotiasta Lehmosta kommenttia varten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!