Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päävalmentaja Jukka Jalonen: Kova peli USA:ta vastaan alkoi erottaa jyvät akanoista, kärkiketjut valmiina

Hintz johtaa ykkösketjua ja Aho kantaa vastuuta kakkosessa

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Jääkiekon alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi joukkueen valmistautumisesta MM-kotikisoihin tiedotustilaisuudessa Helsingissä maanantaina 7. joulukuuta 2015.
Jääkiekon alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi joukkueen valmistautumisesta MM-kotikisoihin tiedotustilaisuudessa Helsingissä maanantaina 7. joulukuuta 2015. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Lahti. Nuorten Leijonien viimeinen harjoituspeli USA:ta vastaan kertoi tappiosta huolimatta jotain.

Päävalmentaja Jukka Jalonen ei julkistanut MM-turnauksen nimilistaansa, mutta paljon tuli valmista. Kovat pelimiehet alkoivat erottua siitä ryhmästä, joka jää haastajaksi.

Kakkosketjuksi rakennettu kolmikko Patrik Laine Sebastian Aho Jesse Puljujärvi lähtee MM-turnaukseen sellaisenaan. He pelasivat USA:ta vastaan ja tehoja tuli. Aho tasoitti ottelun 1–1:een ja Lainen vei jopa Nuoret Leijonat 2–1-johtoon.

”On järkevää ajatella, että sillä lähdetään liikkeelle. Pojat pelaa sen verran hyvin”, Jalonen sanoi Ahon ketjusta.

”Aholle aloittaminen on ollut haastavaa, mutta hän hoiti toisesta erästä alkaen aloitukset erittäin hyvin”, Jalonen sanoi.

Kärpissä Aho ei pelaa keskellä, mutta nuorissa häntä tarvitaan siihen.

Aho on valmis sentteriksi. ”Minulle käy kaikki. Pyrin olemaan monipuolinen pelaaja”, Aho sanoi ja jatkoi: ”Ihan mukava, että MM-kisat alkaa.”

Ykkösketjussa pelasivat Juho Lammikko, Roope Hintz ja Kasperi Kapanen. Mikko Rantanen tulee tähän troikkaan ja Lammikko siirtynee pois.

Näin Suomen kaksi kärkikenttää ovat valmiina, kun joukkue kohtaa Valko-Venäjän tapaninpäivänä.

”Näin se on pedattu”, Jalonen sanoi Rantasen tulosta Hintzin ketjuun. ”Kapanen pelasi tänään paremman pelin, ja kun Hintz rupeaa parantamaan, siitä saadaan erinomainen ketju.”

USA ei häikäissyt, mutta oli riittävän kova ottamaan niukan voiton.

”Alku oli vähän hankala, emmekä päässeet pelitempoon mukaan. Rohkeutta puuttui, mutta sitten aloimme uskaltaa pelata”, Jalonen sanoi.

”Selkeä eteenpäinmeno eiliseen [maanantaihin] verrattuna”, Jalonen sanoi. ”Hieman harmittaa, kun ei heillä hirveästi ollut paikkoja kolmannessa erässä. Pari paikkaa ja pari maalia.”

Kahden erän jälkeen näytti siltä, että Leijonat voisivat raapia voiton kenraalistaan. Toisin kävi.

”Tämä oli sillä lailla hyvä peli, että se erotteli jyvät akanoista, kun tuli maailmanluokan joukkue vastaan”, Jalonen sanoi.

”Tämä oli sen verran kovempi peli, että tuli eroja pelaajien välillä”, Jalonen vertasi Sveitsiä ja USA:ta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!