Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerit tuskaili ohuen pelaajamateriaalin kanssa – syyskausi sujui silti kelvollisesti

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Brandon Kozun on tällä hetkellä Jokerien paras pistemies tehoilla 13+23=36.
Brandon Kozun on tällä hetkellä Jokerien paras pistemies tehoilla 13+23=36. Kuva: Vesa Koivunen

Jokerit lähti KHL:n osalta joulutauolle tiistaina 3–1-voitolla Spartak Moskovasta. Tauon aikana joukkue osallistuu kuitenkin Sveitsissä järjestettävään Spengler Cupiin.

Toinen vuosi KHL:ssä on ollut Jokereille haastavampi kuin ensimmäinen. Kuherruskuukausi uuden sarjan kanssa on ohi, ja Jokerit on palannut karuun arkeen.

Syyskausi 2015 sujui Jokereilta kaksijakoisissa merkeissä. Parhaimmillaan peli kulki jopa edelliskautta paremmin, mutta otteita leimasi ailahtelevaisuus.

Tuloksellisesti Jokereilla pyyhkii kuitenkin hyvin. Joukkue johtaa KHL:n Bobrov-divisioonaa 9 pisteen erolla Pietarin SKA:han, kun 42 runkosarjaottelua on pelattu. Kelpo asetelmat ja kotietu pudotuspeleihin näyttävät jo tässä vaiheessa kautta todennäköisiltä.

Jokerien pelaajamateriaali on osoittautunut tällä kaudella ohueksi. Muutaman loukkaantumisen myötä reservi on kaventunut minimiin, mikä on näkynyt peliesityksissä. KHL:ssä matkustetaan paljon ja satunnaiset lepovuorot vakiokokoonpanon pelaajille olisivat enemmän kuin tervetulleita.

Kun norjalaishyökkääjä Mathis Olimb lähti Frölundaan, Jokerien kokoonpano alkoi huutaa vahvistuksia.

GM Jari Kurri ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen reagoivat tilanteeseen ja hankkivat joulukuussa kolme uutta hyökkääjää. Roope Talaja saapui Bluesista, Tim Kennedy Neftehimikistä ja Pascal Pelletier Admiralista.

Puolustuskalusto on yhä kapea. Pelikunnossa on tällä hetkellä vain seitsemän pakkia.

Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund ei halunnut vielä tiistaina kommentoida uusien hyökkääjien esityksiä. Johtopäätöksien aika on myöhemmin.

Talaja on pelannut Jokereissa kaksi ottelua ja tehnyt perusduunia nelosketjussa. Kennedy ja Pelletier debytoivat tiistaina Spartakia vastaan.

Pelletier sai ottelussa syöttöpisteen Jesse Joensuun iskemään 1–0-avausmaaliin. Juhamatti Aaltonen ja Petteri Wirtanen tekivät Jokerien muut maalit 3–1-voittoon päättyneessä pelissä.

Jokerien loukkaantumistilanne paheni ottelussa, kun Jani Rita jätti pelin kesken saatuaan vastustajan mailasta kasvoihinsa. Ridan loukkaantumisen vakavuudesta ei ole vielä toistaiseksi tietoa.

Helsinkiläisjoukkueen tilannetta ei varsinaisesti helpota Sveitsissä pelattava harjoitusturnaus Spengler Cup, joka alkaa Jokerien osalta 27. joulukuuta.

Pahimmillaan Jokerit joutuu pelaamaan turnauksessa viisi ottelua viidessä päivässä. Spengler Cupin aiheuttama otteluruuhka ei varsinaisesti auta pienellä pelaajaringillä operoivaa joukkuetta.

KHL:n osalta Jokerien kausi jatkuu 4. tammikuuta vierasottelulla Medvescak Zagrebia vastaan. Helmikuussa päättyvää runkosarjaa on vielä 18 ottelua jäljellä.

Viime kaudella Jokerit selvisi KHL:ssä pudotuspelien toiselle kierrokselle. Syyskauden otteiden ja nykyisen pelaajamateriaalin perusteella sama tulos näyttää maksimisuoritukselta tälläkin kertaa.

Juha Metso
Päävalmentaja Erkka Westerlund yrittää keksiä keinoja, joilla Jokerien suorittaminen muuttuisi tasaisemmaksi.
Päävalmentaja Erkka Westerlund yrittää keksiä keinoja, joilla Jokerien suorittaminen muuttuisi tasaisemmaksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?