Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alppihiihtotähteä uhanneessa kamerakopterissa häiriö: ”Tarkoitus oli tuhota kopteri”

Urheilu
 
DOMINIC EBENBICHLER / Reuters
Marcel Hirscher (vas.) seurasi Norjan Henrik Kristoffresenin juhlintaa Madonna di Campigliossa.
Marcel Hirscher (vas.) seurasi Norjan Henrik Kristoffresenin juhlintaa Madonna di Campigliossa. Kuva: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Miesten alppihiihdon tämän hetken suurinta tähteä, Itävallan Marcel Hirscheriä uhannut kamerakopteri pudotettiin pujottelurinteeseen tahallaan.

Italian Madonna di Campigliossa tiistaina käydyn maailmancupin kilpailun järjestäjät kertoivat asiasta keskiviikkoiltana.

Kamerakopteri murskaantui rinteeseen vain noin metrin päässä Hirscherin takana, kun tämä laski kilpailun toisella kierroksella.

”Alustava tekninen tarkastus viittaa kopterissa ilmenneeseen toimintahäiriöön. Kun lennättäjä huomasi tämän, hän noudatti turvaohjeita ja tarkoituksella lensi kopterin mahdollisimman lähelle maata ennen kuin vapautti sen. Tarkoitus oli tuhota kopteri, jotta ei olisi menetetty sen hallintaa”, kisan tv-oikeuksista vastaava Infront Sports & Media -yhtiö sanoi tiedotteessaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tiedotteen mukaan tekninen ongelma liittyi todennäköisesti radio-ohjattavan kopterin käyttämään radiotaajuuteen ja sitä kautta ohjattavuuteen.

Yhtiö pahoitteli vielä tapahtunutta ja pyysi anteeksi paitsi urheilijalta myös Kansainväliseltä hiihtoliitolta FIS:ltä, Itävallan ja Italian hiihtoliitoilta ja kisajärjestäjiltä.

Kamerakopterien käyttö on toistaiseksi kielletty alppihiihdon kilpailuissa, kunnes niitten turvallinen käyttö on varmistettu.

Ensimmäisissä kommenteissaan Hirscher laski uhkaavasta episodista leikkiä ja puhui joululahjasta. ”En loukkaantunut, olin onnekas.”

Sitten hän lisäsi vakavammin: ”Tämä on uskomatonta, häpeällistä.”

Hirscher myönsi, ettei laskiessaan tajunnut, mitä oli tapahtunut.

Italiassa kamerakopterin käyttö on sallittu yleistapahtumissa päinvastoin kuin esimerkiksi Itävallassa, Sveitsissä ja Ranskassa.

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!