Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Ilonen harjoittelee kohumiljardöörin kentällä ja viettää erilaista perhejoulua Floridassa

Treenipäivät ovat pitkiä Donald Trumpin omistamalla kentällä.

Urheilu
 
Phil Noble / Reuters
Huhtikuussa Teeme Selänne (vas.) toimi Mikko Ilosen caddiena Mastersin rennossa par-3-kilpailussa. Itse Mastersissa Ilonen karsiutui viikonlopun kierroksilta yhden lyönnin erolla.
Huhtikuussa Teeme Selänne (vas.) toimi Mikko Ilosen caddiena Mastersin rennossa par-3-kilpailussa. Itse Mastersissa Ilonen karsiutui viikonlopun kierroksilta yhden lyönnin erolla. Kuva: Phil Noble / Reuters

Puhelinhaastattelu Floridaan keskeytyy hetkeksi, kun porttivahti kysyy kulkulupaa ratin takana istuvalta Suomen menestyneimmältä golfammattilaiselta Mikko Iloselta.

Suomessa tällaista ei tapahdu, mutta Yhdysvalloissa monet golfkentät ovat vartioitujen porttien takana.

Ilosen pääasiasiallinen harjoituspaikka Floridassa on kuuden viikon ajan Trump National Jupiter -kenttä, jonka omistaa kohulausuntojen avulla Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump.

Joulu osuu Ilosen kaksilapsisen perheen Amerikan-reissun puoliväliin. Nyt meneillään on Ilosten ensimmäinen perhejoulu ulkomailla. Sitä vietetään West Palm Beachissa Floridan rannikolla 27–29 asteen helteessä.

”On vähän erilainen joulu, mutta se on ihan hyvä, kun kotona Lahdessa ei ole lunta. Meillä on perinteiset jouluruoat, ja suomalainen joulupukki tulee”, Ilonen kertoi joulun alla.

Suomalaisen joulunvieton lomassa suunnitelmissa oli käydä aattona katsomassa paikallista katua, jonka talot on koristeltu näyttävillä jouluvaloilla.

”Haetaan vähän jouluvalomallia kotiin”, Ilonen naurahti.

Myös viime talvena Ilonen harjoitteli Floridassa, ja perhe oli mukana. Silloin hän myös totesi, että kiinteistöpohatta Trumpin kenttä Jupiterissa on kelpo paikka harjoitella. Sieltä löytyy tarvittaessa myös kovatasoista harjoitusseuraa.

Esimerkiksi keskiviikkona Ilonen harjoitteli amerikkalaisen Ryder Cup -pelaajan (2010) Jeff Overtonin kanssa.

Välillä hän vierailee myös Trumpin kentän naapurissa sijaitsevalla The Bear’s Clubilla, joka on lajilegenda Jack Nicklausin perustama kenttä.

Sen jäseninä on monia Yhdysvaltojen PGA-kiertueen pelaajia, muun muassa Euroopan ykkönen, pohjoisirlantilainen Rory McIlroy.

Puolen tunnin ajomatkoineen Ilosen harjoituspäivät venyvät 9–10 tunnin mittaisiksi silloin, kun hän iltapäivällä lähtee kiertämään kenttää.

Joinakin päivinä iltapäivän ohjelmaan kuuluu fysiikkaharjoittelua kuntosalilla.

”Treenaan tuntemuksien mukaan. Välipäiviä on myös hyvä pitää.”

Ilosen pitkäaikainen valmentaja Timo Rauhala oli paikalla Floridassa vajaan viikon.

”Sen jälkeen pidin vähän taukoa, oli tarpeen palautua.”

Viime kausi oli Iloselle tuloksellisesti uran suurimpia pettymyksiä. Odotukset olivat korkealla, kun edellinen kausi (2014) oli uran paras kahden Euroopan-kiertueen voiton ja major-turnauksiin lukeutuvan PGA:n mestaruuskisan seitsemännen sijan myötä.

Päättyneellä kaudella Ilonen ylsi parhaimmillaan kahdesti sijalle 18, ja major-kilpailuissa tuli harmittavia karsiutumisia yhden lyönnin erolla. ”Viime kaudelta puuttuivat huiput kokonaan.”

Ilonen myönsi, että lihasperäinen niskavaiva vaikutti tuloksentekoon.

”Kun ei ollut aiemmin ollut tuollaisia vammoja, se vähän yllätti, miten kauan sen kanssa painimiseen meni. Ei se vieläkään ole sataprosenttisesti vaivaton. Kun peli oli kesällä vähän paremmin jiirissä, niskavaiva yllätti kulman takaa ja vei terää päänupista.”

Uuden kauden Ilonen aloittaa tammikuun lopulla Lähi-idän kolmella turnauksella, joista ensimmäinen pelataan Abu Dhabissa.

Yhtenä kauden suurena kiintopisteenä ovat Rion olympialaiset elokuussa.

”Sinne pitää ansaita paikkansa. Kaikki, jotka paikan saavat, menevät sinne ilomielin. Itsellä on sama tilanne. Rio on mukava lisä kauteen. On tietenkin mielessä, että sinne pitää päästä.”

Olympiapaikat määräytyvät maailmanlistan perusteella. Käytännössä Suomesta pääsee Rioon maailmanlistan kaksi parasta miestä. Nyt Ilonen on maailmanlistalla sijalla 170 ja suomalaisista ykkönen.

Maailmanlistalle lasketaan tuloksia kahden vuoden ajalta tuoreimpia tuloksia painottaen. Vaisun viime kauden takia Ilosen pitää kuitenkin menestyä seuraavan puolen vuoden aikana paremmin kuin Roope Kakko (234:s) ja Mikko Korhonen (301:nen) pitääkseen heidät takanaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!