Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Painonnoston MM-kisoissa hurja kasa dopingkäryjä – joukossa maailmanmestari

Urheilu
 
Thomas B. Shea / USA TODAY Sports
Marraskuun lopulla Venäjän Aleksei Lovtšev seisoi 105 kg:n sarjan maailmanmestarina korkeimmalla korokkeella vierellään Georgian Lash Talakhadze (vas.) ja Viron Mart Seim.
Marraskuun lopulla Venäjän Aleksei Lovtšev seisoi 105 kg:n sarjan maailmanmestarina korkeimmalla korokkeella vierellään Georgian Lash Talakhadze (vas.) ja Viron Mart Seim. Kuva: Thomas B. Shea / USA TODAY Sports

Painonostolla oli jo entuudestaan synkkä dopinghistoria, eikä maine muuttunut marraskuun lopulla Yhdysvaltojen Houstonissa käytyjen MM-kisojen perusteella.

Jouluaattona Kansainvälinen painonostoliitto IWF julkisti peräti 17 dopingatapausta MM-kisoista.

Yli puolessa tapauksissa kielletty aine oli dehydrokloorimetyylitestosteroni.

Kaikkiaan liitto kertoi yli 20 epäilyttävästä tapauksesta. Testinäytteitä kisoissa otettiin yli 200.

Liitto asetti 17 urheilijaa kilpailukieltoon. Heidän joukossaan oli 105 kg:n sarjan maailmanmestaruuden voittanut Venäjän Aleksei Lovtšev, joka on lajin ME-mies.

Hän kärysi kasvuhormonin eritystä lisäävästä ipamoreliinista.

Kärynneitten joukossa oli myös neljä muuta mitalistia. Kärynneistä oli neljä oli venäläisiä, kolme azerbaidzhanilaisia, kolme kazakstanilaisia, kaksi valkovenäläisiä, kaksi moldovalaisia ja kaksi pohjoiskorealaisia ja yksi kreikkalainen.

Maailman antidopingtoimiston Wadan lokakuussa julkaiseman vuoden 2014 tilastoraportin mukaan painonnosto kuului viime vuonna eniten testattuihin lajeihin. Niitten joukossa siinä tuli suhteellisesti eniten käryjä (1,9 prosenttia)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!