Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten Leijonien nihkeä alku muuttui maalijuhlaksi: ”Venäjää vastaan ei noin paljoa huippupaikkoja tule”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Näin tuuletti Jesse Puljujärvi.
Näin tuuletti Jesse Puljujärvi. Kuva: Vesa Koivunen

Nuorten Leijonien maalinteko tökki pitkään MM-kotikisojen avausottelussa Valko-Venäjää vastaan. Päätöserässä ketsuppipullo aukesi, kun Suomi teki viisi maalia.

Suomella oli tukku huippuluokan tekopaikkoja jo avauserässä. Yksi niistä siunautui alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteenille Mikko Rantaselle, joka laukoi avopaikasta ohi.

”Ehkä oli pientä jännitystä joukkueen sisällä. Maalipaikoissa emme olleet terävinä”, Colorado Avalanchen farmijoukkueessa pelaava Rantanen sanoi.

Avauserä oli Suomelta kaiken kaikkiaan heikoin. Alkuminuuttien jäähyt sotkivat joukkueen rytmiä, joka löytyi vasta toisessa erässä.

Silti tekopaikoissa suomalaishyökkääjien kädet tuntuivat järjestään jäätyvän.

”Ottelu olisi voinut kahden ensimmäisen erän jälkeen olla 6–0”, Rantanen totesi.

Maaleja jouduttiin odottamaan 38 minuutille asti. Jesse Puljujärvi viimeisteli helpottavan osuman Sebastian Ahon syötöstä.

Kolmannessa erässä maaleja alkoi syntyä. Puljujärven (2+1), Ahon (0+3) ja Patrik Laineen (1+0) muodostama hyökkäysvitja oli joukkueen tehokkain.

”Hyvä, että saimme onnistumisia. Niitä meidän ketjulta odotetaan”, Suomen 2–0-maalin viimeistellyt Laine sanoi.

Vaikka Puljujärvi ja Laine tekivät maalit, Aho oli ketjun aivot. Kärppien keskushyökkääjän kokonaisvaltainen pelaaminen ilahdutti silmää.

”Onhan tuossa melko kovia pelimiehiä. Kaikki peliä katsoneet huomasivat, kuinka hyviä pelaajia he ovat”, Laine kehui ketjukavereitaan.

Vasta 17-vuotias Laine on yksi niistä pelimiehistä, jolta odotetaan onnistumisia. Hänellä on kenties koko turnauksen vaarallisin laukaus. Tappara-hyökkääjä myönsi, että avausmaalin tekeminen oli pieni helpotus.

Laineen maali syntyi päätöserän toisella minuutilla. Sen jälkeen Nuoret Leijonat osui liukuhihnalta.

Kippari Rantanen viimeisteli kuudennen maalin tyhjään verkkoon.

”Hyvä, että saimme kolmannessa erässä pullon auki”, Rantanen sanoi.

Suomen 6–0-voittoon päättynyttä ottelua seurasi lähes täysi tupa. Turnauksen avauspäivä oli hieno kokonaisuus, otteluiden ohessa jäädytettiin Ville Peltosen, Jere Lehtisen ja Saku Koivun pelipaidat ja kuultiin presidentti Sauli Niinistön avajaispuhe.

”Mikäs sen hienompi paikka pelata, kun Suomi-paita päällä ja täysi Hartwall-areena”, kippari Rantanen hehkutti.

Seuraavaksi vastassa on maanantaina Venäjä, joka voitti avausottelussaan Tsekin voittomaalikisassa. Silloin Suomella ei ole varaa himmailla alussa.

”Pystymme pelaamaan vielä eheämmän pelin Venäjää vastaan. Siihen pitää saada ehjä 60-minuuttinen. Sieltä tulee kova vastus”, Rantanen summasi.

”Maalinteon tehokkuutta pitää parantaa. Venäjää vastaan ei todennäköisesti noin paljon huippupaikkoja tule. Sitten kun sellainen tulee, niin maali pitää tehdä”, Laine komppasi.

Vesa Koivunen
Mikko Rantanen taklasi Vladislav Goncharovia.
Mikko Rantanen taklasi Vladislav Goncharovia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?