Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avauspelin parasta antia oli Suomen ketsuppipullon aukeaminen

Urheilu
 

Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen kiekkoilijat toistivat kuorossa samaa mantraa lauantain avauspelin jälkeen. Vaikea alku, mutta onneksi ketsuppipullo aukesi. Selvä 6–0 voitto oli paljon parempi lopputulos kuin niukka 2–0.

Lauantain peli Valko-Venäjää vastaan oli Suomelle perinteinen arvoturnauksen avausottelu. Ensimmäiset vaihdot olivat nihkeitä, kiekko poltteli lavassa, eikä maalipaikoista saatu pelivälinettä millään sisään.

Yksi takaiskumaali olisi voinut sotkea Suomen pelin. Monia tällaisia esimerkkejä löytyy sekä aikuisten että nuorten maajoukkueista. Arvoturnauksen ensimmäinen ottelu ennakolta heikompaa vastustajaa vastaan on aina vaikea.

Nuoret Leijonat oli pelillisesti täysin suvereeni Valko-Venäjää vastaan. Suomen maalivahti Veini Vehviläinen venyi kiekon tielle 10 kertaa, mutta yhtään huippupelastusta hän ei joutunut esittämään.

Vastustaja oli niin heikko, ettei ottelusta voi vetää juuri lainkaan johtopäätöksiä Suomen pelaamisen tasosta.

Kaksi asiaa Valko-Venäjä-ottelusta jäi mieleen: Suomi loi riittävästi maalipaikkoja ja lopulta alkoi myös viimeistellä riittävän tehokkaasti. Päätöserän viidellä maalilla on valtava vaikutus joukkueen itseluottamukseen.

Sitä tarvitaan, kun maanantaina vastaan tulee Venäjä. Lauantaina Tšekin kukistanut venäläisryhmä on erittäin hyvä puolustamaan. Kyseessä on epätavallisen kurinalainen Venäjän maajoukkue.

Suomi taistelee Helsingin kotiturnauksessa B-lohkon voitosta, joka toisi todennäköisesti helpomman vastustajan puolivälieriin. Venäjä-ottelun tulos voi ratkaista jopa lohkovoittajan.

Nuorilla Leijonilla ei ole enää maanantaina varaa hukata maalipaikkoja, sillä niitä aukeaa Venäjää vastaan vain muutama. Suomen onneksi joukkueen maalipyssyjen Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven ketsuppipullo aukesi jo avausottelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?