Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi ja Venäjä vakoilukeikalla puolin ja toisin – nuoret Leijonat saa vastaansa puolustusmuurin

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Venäläispelaajat kurkkivat Suomen harjoituksissa.
Venäläispelaajat kurkkivat Suomen harjoituksissa. Kuva: Vesa Koivunen

Nuoria Leijonia tarkkaili pari punapukuista tonttua, kun joukkue veti jääharjoituksia puoliltapäivin sunnuntaina. Kun tarkemmin katsoi, tontut paljastuivat maanantain vastustajan Venäjän pelaajiksi.

Venäläiset kurkkivat pelaajakäytävän suuaukolta, kun suomalaispelaajat harjoittelivat kuvioitaan kuntoon Hartwall-areenalla.

Ennakkoarvioiden mukaan Suomi ja Venäjä taistelevat alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen B-lohkon voitosta. Maanantaina on edessä kummallekin joukkueelle tärkeä ottelu.

Molempien kisaurakka alkoi lauantaina voitolla. Suomi kukisti Valko-Venäjän 6–0 ja Venäjä voittomaalikisan jälkeen Tšekin 2–1.

”Ensimmäisen pelin ja muiden tämän kauden otteluiden perusteella melko puolustusvoittoisesti pelaavat”, Nuorten Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen arvioi Venäjää.

”Siellä on usein viisi ukkoa kiekon ja heidän maalinsa välissä.”

Venäjä nojasi Tšekkiä vastaan erittäin tiiviiseen viisikkopuolustamiseen. Sen sijaan hyökkäyspelin sapluuna oli hakusessa. Jalosen mukaan Suomen on silti oltava tarkkana isokokoisten venäläishyökkääjien kanssa.

”Meidän täytyy olla vahvoja omassa päässä ja painia sekä olla tylyjä oman maalin edessä. Siinä on meille iso haaste.”

Suomen avausottelu Valko-Venäjää vastaan alkoi tahmeasti, mutta lopulta taululle taottiin tennislukemat.

”Se oli hyvä startti meiltä. Olimme energisiä ja hyvin yritimme pelata joukkueen pelitavan mukaisesti. Aika pitkälti onnistuimmekin siinä”, Jalonen totesi.

Kotiturnauksen paineet näkyivät etenkin Valko-Venäjä-ottelun ensimmäisessä erässä.

”On luonnollista, että turnauksen alussa on vähän kipsiä niin kokeneemmilla kuin nuoremmillakin pelaajilla. Sitä oli havaittavissa, mutta koko ajan pelin edetessä se väheni ja pelaajat alkoivat nauttia tästä tilanteesta.”

Nuorten Leijonien suurin tulosvastuu on kasattu Roope Hintzin ja Sebastian Ahon johtamille hyökkäysketjuille. Ahon, Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen muodostama vitja teki puolet Suomen maaleista.

Hintzin, Mikko Rantasen ja Kasperi Kapasen ketjulle jäi vielä jotain hampaankoloon. Rantanen avasi maalitilinsä alivoimalla, mutta tasakentällisin ketju ei saanut kuparista rikottua.

”He olivat ensimmäistä kertaa nyt yhdessä. Meidän pitää olla kärsivällisiä, se homma lähtee varmaan rullaamaan”, Jalonen totesi.

”Siinä oli jo pelin edetessä selkeitä kehityksen elementtejä. Videolta katsoimme, mikä toimi ja mikä ei toiminut. Huomenna varmaan nähdään parempi ketju.”

Jalonen oli sunnuntain harjoitusten jälkeen hieman ärtynyt, kun hänelle riitti kysyntää haastattelupisteellä. Jalosella oli kiire samoihin tarkkailupuuhiin kuin venäläispelaajilla, kun Venäjä aloitti jääharjoituksensa Suomen jälkeen.

Harjoituksissa Venäjän päävalmentaja Valeri Bragin otti käyttöön salaisen aseen. Kesken treenien Venäjän miesten maajoukkueen päävalmentaja Oleg Znaroks saapui vaihtopenkille ja alkoi jakaa ohjeita.

Suomi kohtaa Venäjän Hartwall-Areenassa maanantaina kello 18. Ottelun televisioi Yle TV2.

Vesa Koivunen
Jukka Jalonen jakoi ohjeita Nuorten Leijonien harjoituksissa.
Jukka Jalonen jakoi ohjeita Nuorten Leijonien harjoituksissa.
Vesa Koivunen
Liikemies Roman Rotenberg, Venäjän A-maajoukkueen päävalmentaja Oleg Snarok ja Venäjän U20-joukkueen kakkosvalmentaja Vladimir Fedosov Venäjän harjoituksissa.
Liikemies Roman Rotenberg, Venäjän A-maajoukkueen päävalmentaja Oleg Snarok ja Venäjän U20-joukkueen kakkosvalmentaja Vladimir Fedosov Venäjän harjoituksissa.
Kapanen Nuorten Leijonien hengestä: “Ei ole sellaista perseilyä”
Kapanen Nuorten Leijonien hengestä: “Ei ole sellaista perseilyä”
Suomen MM-joukkueen johtaviin pelaajiin kuuluva Kasper Kapanen pitää ryhmähenkeä hyvänä. Kopissa heitetään vitsiä, mutta jäällä mennään täysillä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?