Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifan puheenjohtajaehdokas prinssi Ali vaatii Fifan korruptioselvityksen julkaisua

Fifa on toistaiseksi kieltäytynyt julkaisemasta Michael Garcian korruptioselvitystä.

Urheilu
 
ASHRAF MOHAMMAD MOHAMMAD ALAMRA / REUTERS
Fifan puheenjohtajakandidaatti prinssi Ali bin Al Hussein (toinen vasemmalta) saapui Dubain kansainväliseen urheilukonferenssiin 27. joulukuuta 2015.
Fifan puheenjohtajakandidaatti prinssi Ali bin Al Hussein (toinen vasemmalta) saapui Dubain kansainväliseen urheilukonferenssiin 27. joulukuuta 2015. Kuva: ASHRAF MOHAMMAD MOHAMMAD ALAMRA / REUTERS

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajaehdokas prinssi Ali bin Al Hussein vaatii Fifan korruptioselvityksen välitöntä julkaisua.

Uutistoimisto AFP:n mukaan jordanialaisprinssi esitti vaatimuksensa Dubaissa järjestetyssä konferenssissa, jossa oli läsnä myös Euroopan jalkapalloliiton Uefan pääsihteeri Gianni Infantino, joka on niin ikään ehdolla Fifan puheenjohtajaksi.

Prinssi Ali kehotti Fifaa julkaisemaan Garcian selvitys välittömästi, koska yleisön ja puheenjohtajaksi pyrkivienkin pitää tietää, mitä järjestössä on tapahtunut.

Entinen syyttäjä Michael Garcia erosi viime vuonna Fifan korruptiotutkijan tehtävästä protestiksi järjestön tavalle käsitellä hänen selvitystään vuosien 2018 ja 2022 MM-turnausten myöntämisestä Venäjälle ja Qatarille.

Garcian mukaan hän oli löytänyt vakavia epäilyjä MM-turnausten valintamenettelystä. Gracia valitti, että Fifan tuomarin Hans-Joachim Eckertin tekemä yhteenveto selvityksestä oli puutteellinen ja virheellinen.

Eckert väitti, että korruptiosta ei ollut todisteita, eikä ollut syytä äänestää uudestaan MM-turnausten järjestäjistä.

Fifa on puolustellut päätöstään olla julkaisematta Garcian selvitystä sillä perusteella, että se voisi vaarantaa kaikille nimettömyyden suojissa todisteita kertoneille henkilöille annetun lupauksen anonymiteetistä.

Läpinäkyvyyttä rahasiirtoihin

”Fifassa on ehdotettu paljon uudistuksia, mutta ongelmana eivät ole ehdotukset, vaan niiden toteuttaminen”, prinssi Ali sanoi.

Uefan puheenjohtaja Michel Platini ja Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter saivat Fifan eettiseltä toimikunnalta kahdeksan vuoden toimitsijakiellon Blatterin tekemästä 1,8 miljoonan euron rahasuorituksesta Platinille, joka sai rahan väitetysti työstä, joka oli tehty vuosina 1999–2002.

Fifan oikeudessa kaksikkoa vastaan nostetut korruptiosyytteet hylättiin, mutta heitä pidettiin syyllisinä vallan väärinkäyttöön.

Dubain konferenssissa Gianni Infantino vaatii rahasiirroille läpinäkyvyyttä, mikä olisi kaikkein tärkein uudistuspäätös Fifalle.

”Kun tiedetään rahan liikkeet, ja kaikki on läpinäkyvää ja dokumentoitua, on 95 prosenttia väitetyistä ja todennetuista ongelmista ratkottu”, Infantino sanoi.

Prinssi Ali toisti vaatimuksensa siitä, että Fifan tulevat puheenjohtajat saisivat olla korkeintaan kaksi kautta puheenjohtajina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?