Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen kiekkonuorten pitää vain luottaa itseensä

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Jesse Puljujärvi teki kaksi osumaa Valko-Venäjää vastaan.
Jesse Puljujärvi teki kaksi osumaa Valko-Venäjää vastaan. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen kiekkoilijat toistivat kuorossa samaa mantraa lauantain avauspelin jälkeen. Vaikea alku, mutta onneksi ketsuppipullo aukesi. Selvä 6–0 voitto oli paljon parempi lopputulos kuin niukka 2–0.

Lauantain peli Valko-Venäjää vastaan oli Suomelle perinteinen arvoturnauksen avausottelu. Ensimmäiset vaihdot olivat nihkeitä, kiekko poltteli lavassa, eikä maalipaikoista saatu pelivälinettä millään sisään.

Tasatilanteessa yksi takaiskumaali olisi voinut sotkea Suomen pelin. Monia tällaisia esimerkkejä löytyy sekä aikuisten että nuorten maajoukkuehistoriasta. Arvoturnauksen ensimmäinen ottelu ennakolta heikompaa vastustajaa vastaan on aina vaikea.

Kummoista vaaraa Valko-Venäjä ei tosin pystynyt aiheuttamaan. Maalivahti Veini Vehviläinen venyi kiekon eteen kymmenen kertaa, mutta hänen ei tarvinnut esittää huippupelastuksia.

”Se oli hyvä startti meiltä. Olimme energisiä ja yritimme hyvin pelata joukkueen pelitavan mukaisesti. Aika pitkälti onnistuimmekin siinä”, päävalmentaja Jukka Jalonen summasi sunnuntain jääharjoituksien päätteeksi.

Siinä mielessä Jalonen on oikeassa, että pelillisesti Suomi oli täysin suvereeni. Ajoittaista kurittomuutta lukuun ottamatta pelaajat jaksoivat olla kärsivällisiä, vaikka avausmaalia jouduttiin odottamaan toisen erän loppuminuuteille saakka.

Toisaalta vastustaja oli niin heikko, ettei ottelusta voi vetää juuri lainkaan johtopäätöksiä Suomen pelaamisen todellisesta tasosta.

Kaksi asiaa Valko-Venäjä-ottelusta jäi mieleen: Suomi loi riittävästi maalipaikkoja ja lopulta alkoi myös viimeistellä riittävän tehokkaasti. Päätöserän viidellä maalilla on valtava vaikutus joukkueen itseluottamukseen.

Sitä tarvitaan, kun maanantaina vastaan tulee Venäjä. Nuorilla Leijonilla ei ole enää varaa hukata maalipaikkoja, sillä niitä aukeaa Venäjää vastaan vain muutama.

Suomi saa hakata maanantaina päätään tiiviiseen puolustusmuuriin. Vastassa on poikkeuksellisen kurinalainen Venäjän maajoukkue.

Suomen onneksi avauspelin onnistumiset osuivat oikeille pelaajille. Joukkueen maalipyssyjen Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven ketsuppipullot aukesivat Valko-Venäjää vastaan.

Pärjätäkseen kovissa peleissä Suomi tarvitsee tehoja myös Mikko Rantasen, Roope Hintzin ja Kasperi Kapasen muodostamalta ykkösketjulta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!