Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Louis van Gaal valmistautuu lähtöönsä – ManU:n manageri epäonnistui pelaajavalinnoissaan

Unitedin hollantilaismanagerilla edessä kohtalonottelu Chelseaa vastaan.

Urheilu
 
Carl Recine / Reuters
Manchester Unitedin tähtihyökkääjä Wayne Rooney tuli vasta vaihdossa kentälle tapaninpäivän ottelussa Stokea vastaan. Manageri Louis van Gaalin tulevaisuus seurassa on epävarma.
Manchester Unitedin tähtihyökkääjä Wayne Rooney tuli vasta vaihdossa kentälle tapaninpäivän ottelussa Stokea vastaan. Manageri Louis van Gaalin tulevaisuus seurassa on epävarma. Kuva: Carl Recine / Reuters

Rahalla ei saa enää automaattisesti menestystä Englannin Valioliigassa. Hollantilaismanageri Louis van Gaal on käyttänyt puolessatoista vuodessa järkyttävät 341 miljoonaa euroa pelaajahankintoihin. Kaikesta käytetystä rahasta ja lukuisista pelaajasiirroista huolimatta entisen managerin sir Alex Fergusonin jättämä perintö rapistuu van Gaalin käsissä.

Van Gaal on tunnistanut ajan merkit, ja hän kertoi lauantain tappion jälkeen olevansa valmis tarvittaessa itse irtisanoutumaan työstään.

United ei ole enää entisenlainen mestariseura, jollaisena Ferguson jätti Unitedin kesällä 2013. Lauantain tappio Stokelle merkitsi sitä, että United on voittanut viime huhtikuusta lähtien vain 14 ottelua pelaamistaan 34 ottelusta.

Tänään maanantaina United kohtaa toisen epäonnistujan, mestari Chelsean, joka yrittää käännettä uuden managerin Guus Hiddinkin avulla. Tappio olisi todennäköisesti viimeinen naula van Gaalin arkkuun.

Ei ihme, että Ferguson kertoi taannoin olevansa huolestunut Liverpoolin palkattua saksalaisen mestarivalmentajan Jürgen Kloppin. Ferguson uskoo Kloppin menestyvän Liverpoolissa.

Van Gaal on yrittänyt uudistaa joukkuetta ja rakentaa siitä näköistään, mutta epäonnistunut pelaajien liittämisessä osaksi joukkuetta.

Kaikki van Gaalin kohutuimmat ja jännittävimmät pelaajahankinnat ovat epäonnistuneet tavalla tai toisella. Angel di Maria onnistui tekemään vain kolme Valioliigamaalia Unitedille, 28 miljoonan euron Memphis Depay on tehnyt tällä kaudella vain kaksi Valioliigamaalia ja puolustava keskikenttäpelaaja Morgan Schneiderlin on kärsinyt loukkaantumisista.

Kun samaan aikaan entisestä tykistä Wayne Rooneysta on tullut nallipyssy, on ongelmia ollut niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

Unitedin ongelmia hyökkäyspäässä kuvastaa hyvin se, että joukkueella on ollut vain kahdeksassa Valioliigaottelussa enemmän laukauksia kuin vastustajilla. United on voittanut neljä sellaista ottelua, jossa sillä on ollut enemmän laukauksia kuin vastustajalla.

Vielä oleellisempaa olisi kuitenkin saada enemmän laukauksia maalia kohti kuin vastustaja, ja siinä United ei ole onnistunut riittävän usein. Vain kuudessa Valioliigaottelussa sillä on ollut vastustajaa enemmän laukauksia maalia kohti, ja noista kuudesta ottelusta se on voittanut neljä eli 67 prosenttia.

Tulos noudattelee linjaa, mitä selvitykset ovat kertoneet kaikkien maalia kohti suuntautuneiden laukausten voittamisen tärkeydestä. Lauo enemmän maalia kohti kuin vastustaja ja voitat todennäköisesti ottelun.

United ei kärsi kuitenkaan vain omista heikkouksistaan ja epäonnistumisistaan, vaan myös muiden vireestä.

Joskus takavuosina olisi ollut mahdotonta kuvitella, että Stoke voittaisi Unitedin sen omilla aseilla, taitavalla jalkapallolla ja tehokkailla hyökkäyksillä. Tänä päivänä entinen pitkän pallon mestarijoukkue Stoke esittelee katsojille taitojalkapalloilijoita, kuten Bojan Krkicin, Marko Arnautovicin ja Xherdan Shaqirin.

”Pakko sanoa, että oli tuskallista katsoa Unitedia”, seuran entinen pelaaja Dwight Yorke sanoi Sky Sportsilla.

Tämä kausi on osoittanut, että erot Valioliigassa eivät ole enää yhtä suuria kuin ennen häntäpään ja kärjen välillä, eikä kuilu Valioliigan ja Mestaruussarjan välillä ole kanjoni, vaan sen yli voi jo hypätäkin.

Kaikki nousijat ovat putoamisviivan yläpuolella. Kauden toinen yllätysjoukkue Watford on tasapisteissä Unitedin kanssa ja vain kolmen pisteen päässä Mestarien liigan karsintapaikasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!