Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tour de Skin ohjelma muuttuu suomalaisten eduksi – syynä lumipula

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Tour de Ski alkaa perjantaina Sveitsin Lenzerheidessa, jossa Kerttu Niskanen otti kaksi vuotta sitten uransa toistaiseksi ainoan mc-voiton.
Tour de Ski alkaa perjantaina Sveitsin Lenzerheidessa, jossa Kerttu Niskanen otti kaksi vuotta sitten uransa toistaiseksi ainoan mc-voiton. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Vuoden 2016 ensimmäisenä päivänä alkava hiihdon maailmancupin Tour de Ski -kiertue pysyy paikkakuntien osalta ennallaan, vaikka lumipula vetää järjestelyt kireälle Saksan Oberstdorfissa.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ilmoitti vihdoin sunnuntai-iltana, sääntöjen mukaan viime tingassa, että Oberstdorf pysyy lumipulastaan huolimatta Tourin yhtenä pysäkkinä.

Oberstdorfin kilpailuohjelma kuitenkin muuttuu, ja se tapahtuu suomalaisille edulliseen suuntaan.

Alun perin Oberstdorfissa piti kilpailla ensin yhdistelmäkilpailut (naiset 5+5 ja miehet 10+10 km) ja sitten perinteisen hiihtotavan sprintit.

Nyt ohjelmaa rukattiin niin, että ensin hiihdetään tiistaina 5. tammikuuta sprintit (p) ja seuraavana päivänä perinteisen yhteislähtökilpailut, joissa naisten matka on 10 ja miesten 15 km.

Samat matkat ovat hiihhdetään myös Tourin toisena kilpailupäivänä Sveitsin Lenzerheidessa.

Tunnettu tosiasia on, että Suomen parhaat hiihtäjät ovat viime vuosina menestyneet paremmin perinteisellä kuin vapaalla, eikä yhdistelmäkilpailu ole ollut kenellekään mieluinen.

Esimerkiksi maailmancupin viimeisessä joulua edeltävässä kilpailussa neljä Suomen naista sijoittui perinteisen 15 km:llä yhdeksän parhaan joukkoon ja Krista Pärmäkoski oli parhaana toinen.

Miehistä ainakin Iivo Niskaselle ja Sami Jauhojärvelle perinteisen yhteislähtö on suotuisampi kuin yhdistelmäkisa.

”Kyllä tänä muutos sopii meille paremmin”, päävalmentaja Reijo Jylhä sanoi puhelimitse Sveitsistä.

Oberstdorfin lumitilanne näytti pitkään uhkaavalta, ja korvaavana paikkana oli jo esillä Italian Toblach, jossa hiihdetään Tourin kuudes etappi.

Nyt Oberstdorfin sääennusteissa on kuitenkin luvassa tykkilumen tekemiseen vaadittavaa pakkasta vain pari päivää ennen h-hetkeä.

FIS:n mukaan sprintit hiihdetään sen takia ensin , jotta kisajärjestäjille jää aikaa tehdä lisää lunta pidemmille matkoille.

Kisajärjestäjät ehtivät tykittää marraskuun lopulla ja joulukuun alussa noin 4 000 kuutiometriä lunta, josta nyt on sulamisen jälkeen jäljellä noin 2 500 kuutiota.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!