Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IAAF:n uusi johtaja vannoi syksyllä nollatoleranssia dopingtaistelussa – joutuu jo itse grillattavaksi

Urheilu
 
JASON LEE / Reuters
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe on joutunut vastaaman heti tehtävänsä alussa kiusallisiin kysymyksiin.
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe on joutunut vastaaman heti tehtävänsä alussa kiusallisiin kysymyksiin. Kuva: JASON LEE / Reuters

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n uudeksi puheenjohtajaksi elokuussa valittu Sebastian Coe vannoi suhtautuvansa vakavasti dopingin vastaiseen taisteluun. Coe sanoi heti valintansa jälkeen, että IAAF:llä on ollut nollatoleranssi dopingiin ja samanlainen suhtautuminen jatkuu hänen aikanaan.

Coe joutui kuitenkin joulun alla kiusalliseen valoon. Ranskalaislehti Le Monde julkaisi viime viikolla katkelmia IAAF:n nykyisen apulaispääsihteerin Nick Daviesin ja silloisen markkinointijohtajan Pape Massata Diackin sähköpostikeskustelusta, jossa käytiin läpi keinoja peitellä mahdollisia isäntämaan dopingkäryjä Moskovan 2013 MM-kisoissa.

Davies on Sebastien Coen läheinen ystävä ja työtoveri, ja julkaistussa sähköpostiviestissä viitataan myös Coen henkilökohtaisiin intresseihin muun muassa urheilumarkkinointiyhtiönsä Chime Sports Median kautta.

Ei ole ihme, että Coe on joutunut nyt brittipoliitikkojen hampaisiin.

Britannian varjohallituksen urheiluministeri, työväenpuolueen Clive Efford on pyytänyt Sebastian Coelta selvitystä hänen yrityksensä ja IAAF:n välisistä yhteyksistä. Efford viittasi yleisurheilua ravistelevaan dopingskandaaliin ja muistutti Coeta, että IAAF:llä on nyt erityinen tarve pitää huolta läpinäkyvyydestään ja nuhteettomuudestaan.

Efford pyytää Coeta kertomaan milloin hän tuli ensimmäistä kertaa tietoiseksi monimutkaisesta strategiasta, jolla IAAF varautui venäläisurheilijoiden dopingkäryihin.

Apulaispääsihteeri Davis ilmoitti vetäytyvänsä tehtävästään siksi aikaa, kunnes IAAF:n eettinen komitea on tutkinut Le Monde-lehden tekemän paljastuksen. Hän myös kiisti, että kirjeessä esitettyä suunnitelmaa olisi koskaan käytetty.

Coe on 1 500 metrin kaksinkertainen olympiavoittaja ja erittäin arvostettu urheiluvaikuttaja Britanniassa. Hän on entinen parlamentin jäsen ja toimi Lontoon vuoden 2012 olympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtajana. Vuonna 2000 hän sai lordin arvonimen.

Aiemmin Coe on joutunut hankalaan valoon myös yhteistyöstään urheiluvälinevalmistaja Niken kanssa. BBC:n saamien tietojen mukaan Coe oli vakuuttanut Niken edustajalle puhuvansa sen puolesta, että Yhdysvaltain Eugene saisi järjestettäväkseen vuoden 2021 MM-kisat.

Coe työskenteli Nikelle 38 vuotta. Nike on puolestaan perustettu vuoden 2021 MM-kisat saaneessa Eugenessa. Jo vuoden 2019 MM-kisoja hakenut Eugene sai vuoden 2021 MM-kisat ilman normaalia hakuprosessia.

Vuoden 2019 kisat sai monien yllätykseksi Qatar. Vuoden 2021 kisoja tavoitteli myös Ruotsi, mutta IAAF myönsi ne Eugenelle ennen kuin ruotsalaiset ehtivät jättää edes hakemustaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!