Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkään toimintakieltoon joutunut Blatter katkerana: ”He hylkäsivät minut”

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / Reuters
Uefan puheenjohtaja Michel Platini onnitteli Sepp Blatteria viime toukokuussa, kun hänet oli valittu viidennelle kaudelleen Fifan puheenjohtajana.
Uefan puheenjohtaja Michel Platini onnitteli Sepp Blatteria viime toukokuussa, kun hänet oli valittu viidennelle kaudelleen Fifan puheenjohtajana. Kuva: ARND WIEGMANN / Reuters

Pitkään toimintakieltoon määrätty Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Sepp Blatter sanoo luopuvansa Fifasta ja keskittyvänsä jatkossa vain oman nimensä pudistamiseen.

Fifan eettinen komitea langetti Blatterille ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtajalle Michel Platinille kahdeksan vuoden toimintakiellon korruption takia.

Toimintakiellon syynä on Blatterin helmikuussa 2011 Fifan rahoista Platinille maksama kahden miljoonan euron summa. Kaksikon mukaan korvaus oli Platinin Fifalle tekemästä työstä, mutta Fifan eettisen komitean mukaan Blatterilla ei ollut mitään oikeutta miljoonien maksamiseen.

Niin Blatter kuin Platini ovat kiistäneet väärinkäytökset ja ovat ilmoittaneet valittavansa tuomioistaan urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin.

Blatter on toiminut Fifan korkeimmassa johdossa vuodesta 1981 alkaen. Ensin hän työskenteli pääsihteerinä ja vuonna 1998 hänet valittiin liiton puheenjohtajaksi. Saksalaisen Bunte-viikkolehden haastattelussa hän sanoo kuitenkin luopuvansa nyt liitosta.

”En taistele enää Fifan puolesta”, Blatter sanoi Bunten keskiviikkona julkaistavassa haastattelussa uutistoimisto Reutersin mukaan.

”He hylkäsivät minut. Nyt taistelen enää itseni ja kunniani puolesta.”

Blatter kertoo saaneensa ”vääristä väitteistä” lisää energiaa ja aikoo iskeä takaisin.

”Joulun jälkeen aloitan taisteluni”, hän sanoo Bunten mukaan.

Fifan eettisen komitean mukaan Blatterin Platinille maksama kahden miljoonan Sveitsin frangin summa ei ollut lahjus, joten miehet säästyivät elinikäiseltä toimintakiellolta.

Fifa valitsee uuden puheenjohtajansa helmikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?