Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi iski kahdessa ringeten MM-pelissä uskomattomat lukemat: ”Olisi ollut väärä tapa lähteä säälimään vastustajaa”

Urheilu
 

Arvokisojen suuret tasoerot ovat viime vuosina puhuttaneet muun muassa salibandyn MM-kisoissa.

Niin miesten kuin naisten kisoissa on nähty yli kymmenen maalin voittoja, mutta Helsingissä käytävissä ringeten nuorten MM-kisoissa on maaleja vasta nähty.

Maanantaina Suomen 20-vuotiaiden joukkue nimittäin höykytti kotikisoissa Slovakiaa maalein 48–0. Peli oli Slovakian kaikkien aikojen ensimmäinen maaottelu, ja jälki oli rumaa.

Suomen tehokkain pelaaja oli Ella Hellsten. Hän teki kahdeksan maalia ja antoi seitsemän maalisyöttöä. Laura Kyllönen keräsi 14 tehopistettä (8+6).

Suomen U20-joukkueen valmentajan Niko Tuomisen mukaan Slovakian taso oli ennalta tiedossa, ja ottelusta haluttiin tehdä mahdollisimman hyvä harjoitus.

”Pyrittiin tekemään asiat omalla nopeudella ottaen huomioon, että vastustaja on ollut verrattain lajissa vasta vähän aikaa”, Tuominen sanoi Ringetteliiton tiedotteessa.

”Olisi ollut myös väärä tapa lähteä lähestymään peliä siten, että ruvetaan säälimään vastustajaa.”

Maalijuhlat jatkuivat tiistain aamuottelussa, kun Suomen nuoret murskasivat Tšekin 32–0. Näin Suomi teki kahdessa perättäisissä otteluissa yhteensä 80 maalia.

Tšekkiä vastaan Suomen maalitykki oli kuusi osumaa viimeistellyt Miranda Uusi-Kämppä. Nea Sipola teki viisi maalia.

Ringeten SM-sarjassa on nähty tällä kaudella tiukkoja varsin vähämaalisia otteluita kuin myös murskalukemia. Syyskuussa RNK Flyers haki VG-62:sta selvän voiton maalein 35–2. Suomen maajoukkueen ykköspelaajiin kuuluva Susanna Tapani teki ottelussa 14 maalia ja antoi 11 syöttöä.

Ringettenaisten ilotulitus ei kuitenkaan vedä vertoja Ruotsin salibandyn kuudennen divisioonan pelille, jossa Skår IBK kukisti Somalia BK:n 66–0.

Ringeten MM-kisoissa pelataan kaksi sarjaa.

Sam Jacks -sarjaan osallistuvat Kanadan ja Suomen maajoukkueet ja siinä kilpaillaan Sam Jacks Trophyn voitosta.

Presidents' Pool -palkinnosta kisaavat Tšekki, Slovakia, USA ja Ruotsi sekä Kanadan U21-maajoukkue ja Ruotsin ja Suomen U20-maajoukkueet.

Suomi hakee kotikisoistaan viidettä peräkkäistä maailmanmestaruuttaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!