Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kähkönen torjuu Suomen maalilla Slovakiaa vastaan – Kalapudas saa näyttöpaikan kärkiketjussa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Vesa Koivunen
Kaapo Kähkönen nuorten MM-joukkueen harjoituksissa tiistaina.
Kaapo Kähkönen nuorten MM-joukkueen harjoituksissa tiistaina. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen paljasti keskiviikon Slovakia-ottelun aloittavan maalivahdin jo tiistaina. MM-joukkueen kokoonpanoon tulee myös muita muutoksia.

Jalonen kertoi tiistaina Suomen jääharjoituksien jälkeen, että Kaapo Kähkönen torjuu nuorten Leijonien maalilla Slovakiaa vastaan. Maanantaina kuusi maalia päästänyt Veini Vehviläinen on lepovuorossa. Vehviläinen pelaa todennäköisesti torstaina Tšekkiä vastaan.

Bluesin liigajoukkueessa kiekkoja torjuva Kähkönen oli mukana jo viime vuonna alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa, mutta pelaamaan hän ei vielä silloin päässyt.

Tähän saakka 13. hyökkääjänä ollut Antti Kalapudas nousee Slovakiaa vastaan kokoonpanoon. Harjoituksien perusteella Kalapudas ottaa paikan Mikko Rantasen ja Roope Hintzin viereltä ykkösketjussa. Aiemmin ketjussa pelannut Kasperi Kapanen siirtyy kolmosvitjaan ja Julius Nättisen rinnalle.

”Kalapudas tuo siihen omat vahvuutensa. Hän on taitava pelaaja ja hyvä ylivoimalla”, Jalonen sanoi.

Harjoituksissa Kalapudas veti samassa ylivoimakoostumuksessa Vili Saarijärven, Kapasen, Hintzin ja Rantasen kanssa. Hän korvaa ylivoimalla Sebastian Revon.

Olli Juolevin, Jesse Puljujärven, Sebastian Ahon, Patrik Laineen ja Aleksi Saarelan muodostama ylivoimaviisikko pysyy ennallaan.

Maanantaina Suomen joukkue hukkasi 3–1-johtonsa Venäjää vastaan. Ottelu päättyi 4–6-tappioon.

”Kävimme läpi, mitä tehtiin hyvin ja mitä pitää parantaa. Homma etenee ja turnauksessa kyse on siitä, mitä opitaan ja miten nopeasti”, Jalonen totesi.

Venäjä-ottelusta nuorten Leijonien pitää parantaa ainakin alivoimapeliä. Venäjä hyödynsi maanantaina puolet ylivoimistaan.

Jalonen nosti esille myös oman alueen puolustuspelaamisen tasaviisikoin. Päävalmentajan mukaan nuoret pelaajat säntäilevät liikaa puolustusalueella.

”Näiden lisäksi päätöserässä Venäjää vastaan emme pystyneet pitämään kiekkoa tarpeeksi. Myös karvauspelin rytmitys sakkasi”, Jalonen sanoi.

Suomi kohtaa Slovakian Hartwall-areenalla keskiviikkona kello 18. Yle TV2 näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Vesa Koivunen
Jukka Jalonen pettyneenä tappioon päättyneen Venäjä ottelun jälkeen.
Jukka Jalonen pettyneenä tappioon päättyneen Venäjä ottelun jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!