Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan yleisurheilupomo: Venäjän yleisurheilijoita tuskin nähdään Riossa

IAAF:n tarkastuskomitea syynää Venäjän yleisurheilun uudistukset tammikuussa.

Urheilu
 
LUCY NICHOLSON / REUTERS
Venäläisten yleisurheilijoiden väitetään syyllistyneen laajalle levinneeseen dopingiin. Lontoon olympialaisten 800 metrin voittajaa Maria Savinovaa ei ehkä nähdä Rion olympialaisissa venäläisten yleisurheilijoiden kansainvälisen kilpailukiellon takia.
Venäläisten yleisurheilijoiden väitetään syyllistyneen laajalle levinneeseen dopingiin. Lontoon olympialaisten 800 metrin voittajaa Maria Savinovaa ei ehkä nähdä Rion olympialaisissa venäläisten yleisurheilijoiden kansainvälisen kilpailukiellon takia. Kuva: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Euroopan yleisurheiluliiton puheenjohtaja Svein Arne Hansen ei odota venäläisten yleisurheilijoiden palaavan kansainvälisiin kilpailuihin riittävän ajoissa ehtiäkseen Rio de Janeiron olympialaisiin.

Venäjän yleisurheilijat ovat toistaiseksi kansainvälisessä kilpailukiellossa, jonka kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF määräsi sen jälkeen, kun maailman antidopingtoimisto Wadan selvitys väitti Venäjän syyllistyneen korruptioon ja laajalle levinneeseen dopingiin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan IAAF:n tarkastuskomitean on määrä vierailla Venäjällä tammikuussa selvittääkseen maan yleisurheilun uudistusta ja varmistaakseen, että IAAF:n vaatimuksista ei tingitä.

Komitea raportoi IAAF:n valtuustolle aikaisintaan sen kokouksessa Walesin Cardiffissa 27. maaliskuuta eli vain viisi kuukautta ennen olympialaisia.

”Heidän täytyy täyttää kaikki ehdot, mutta en usko näkeväni heitä Riossa”, Hansen kertoi Athletics Weekly -lehdelle.

Hansenin mukaan Venäjällä pitää tapahtua suunnanmuutos, ja väärinkäytöksistä vastaavat ihmiset pitää siirtää sivuun.

Euroopan yleisurheiluliitto työskentelee yhdessä IAAF:n kanssa yleisurheilun doping- ja terveysasioissa.

Euroopan yleisurheiluliitolla ei ole vaikutusvaltaa ottaa Venäjää takaisin IAAF:n jäseneksi. Siihen päätökseen voi vaikuttaa vain IAAF:n tarkastusryhmän suositus.

Norjalainen Hansen uskoo, että Venäjän yleisurheiluliitto aikoo työskennellä hartiavoimin muuttaakseen maassa vallinneen dopingkulttuurin.

”Tunnemme hyviä ihmisiä Venäjän yleisurheilussa, ja uskon, että heidät valitaan jatkoon. Toivomme, että Venäjän yleisurheilussa nähdään ihmisiä, jotka todella ymmärtävät, että asioiden pitää muuttua”, Hansen kertoi.

Venäjän yleisurheilijat eivät voi osallistua maaliskuussa sisäratojen MM-kilpailuihin Yhdysvaltojen Oregonissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!