Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen ringettenuoret takoivat 80 maalia kahteen peliin

Tšekki ja Slovakia eivät onnistuneet tekemään Suomelle maaliakaan.

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Suomen 20-vuotaiden Miranda Uusi-Kämppä (vas.), Hanna Ovaska ja Nea Tervala juhlivat maalia avausottelussa, jossa Ruotsi kaatui 12–2.
Suomen 20-vuotaiden Miranda Uusi-Kämppä (vas.), Hanna Ovaska ja Nea Tervala juhlivat maalia avausottelussa, jossa Ruotsi kaatui 12–2. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Arvokisojen suuret tasoerot ovat puhuttaneet muun muassa salibandyn MM-kisoissa.

Niin miesten kuin naisten kisoissa on nähty yli kymmenen maalin voittoja, mutta Helsingissä käytävissä ringeten MM-kisoissa on maaleja vasta nähty.

Maanantaina Suomen 20-vuotiaiden joukkue nimittäin höykytti kotikisoissa Slovakiaa maalein 48–0. Peli oli Slovakian kaikkien aikojen ensimmäinen maaottelu, ja jälki oli rumaa.

Suomen tehokkain pelaaja oli Ella Hellsten. Hän teki kahdeksan maalia ja antoi seitsemän maalisyöttöä. Laura Kyllönen keräsi 14 tehopistettä (8+6).

Suomen U20-joukkueen valmentajan Niko Tuomisen mukaan Slovakian taso oli tiedossa, ja ottelusta haluttiin tehdä mahdollisimman hyvä harjoitus.

”Pyrittiin tekemään asiat omalla nopeudella ottaen huomioon, että vastustaja on ollut verrattain lajissa vasta vähän aikaa”, Tuominen sanoi Ringetteliiton tiedotteessa.

”Olisi ollut myös väärä tapa lähteä lähestymään peliä siten, että ruvetaan säälimään vastustajaa.”

Tiistaina Suomen nuoret murskasivat Tšekin 32–0. Näin Suomi teki kahdessa perättäisissä ottelussa yhteensä 80 maalia.

Tšekkiä vastaan Suomen maalitykki oli kuusi osumaa viimeistellyt Miranda Uusi-Kämppä.

Ringeten SM-sarjassa on nähty tällä kaudella tiukkoja sekä vähämaalisia otteluita että murskalukemia. Syyskuussa RNK Flyers haki VG-62:sta selvän voiton maalein 35–2. Suomen maajoukkueen ykköspelaajiin kuuluva Susanna Tapani teki ottelussa tehot 14+11.

Ringeten MM-kisoissa pelataan kaksi sarjaa. Sam Jacks -sarjaan osallistuvat Kanadan ja Suomen maajoukkueet ja siinä kilpaillaan Sam Jacks Trophyn voitosta. Mestaruus ratkeaa kahdella voitolla, ja pelit alkavat uudenvuodenpäivänä.

Presidents' Pool -palkinnosta kisaavat Tšekki, Slovakia, USA ja Ruotsi sekä Kanadan U21-maajoukkue ja Ruotsin ja Suomen U20-maajoukkueet.

Suomi hakee kotikisoistaan viidettä peräkkäistä maailmanmestaruuttaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!