Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seitsemän uutta Kiekkoleijonaa

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Erkki Haapanen aateloitiin Kiekkoleijonaksi.
Erkki Haapanen aateloitiin Kiekkoleijonaksi. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Suomen jääkiekkomuseo aateloi tiistaina seitsemän Kiekkoleijonaa Helsingissä. Tunnustuksen saivat Saku Koivu, Pekka Leimu, Tiia Reima, Kimmo Rintanen, Teemu Selänne, Erkki Haapanen ja Rauli Virtanen.

Kahta lukuun ottamatta uudet Kiekkoleijonat aateloitiin pelaajina. Vaikuttajina aateloitiin valmennusuransa ansiosta Rauli Virtanen ja legendaarinen huoltaja Erkki ”Neka” Haapanen. Jääkiekkoleijonaksi numero 233 aateloidulla Haapasella on takanaan pitkä ura maajoukkueiden huoltotehtävissä. Hän on monen huippukiekkoilijan, kuten Teemu Selänteen, hyvä ystävä.

”Olen tuntenut Teemun siitä asti, kun hän oli 15-vuotias”, Haapanen kertoi.

Selänteen ja Haapasen yhteinen taival on kestänyt 30 vuotta maajoukkueissa ja NHL-pelaajien kesäleireillä. ”Neka” oli Selänteen luottoteroittaja, Haapasen huomaan tähtipelaaja uskalsi antaa luistimensa.

”Eihän sitä voinut kuvitella, mitä Teemusta tuli. Tiesin, että hänestä tulee tähti, mutta kuinka suuri tähti, se on eri juttu”, Haapanen muisteli.

Maajoukkuetoiminnasta vetäytynyt, mutta yhä huoltajia kouluttava Haapanen on nähnyt aitiopaikalta jääkiekkoilun muutoksen Suomessa. Laji on kasvanut hänen aikanaan suureksi.

”Pelaajat ovat muuttuneet fiksummiksi koulutuksen takia. Tosin myös vähemmän fiksuja löytyy aina”, Haapanen sanoi.

Kokenut huoltomies liikuttui syvästi, kun hänet aateloitiin Kiekkoleijonaksi. Keskiviikkona on vuorossa toinen herkkä hetki, kun Selänteen maajoukkuepaita jäädytetään.

Haapanen on paikalla, kun numero kasi nousee Hartwall-areenan kattoon ennen Suomen ja Slovakian ottelua.

”En varmaan pysty katsomaan sitä itkemättä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!