Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erotuomarin takapuolikin auttoi HIFK:ta liigakärkeen

HIFK iski Tapparaa vastaan kahdesti alivoimalla. ”Tuskin oli harjoiteltu kuvio, että lämätään erotuomaria hanuriin”

Urheilu
 
Pekka Pernu
Huippuhetket: Tappara - HIFK
Huippuhetket: Tappara - HIFK
Hakametsässä kotijoukkue Tappara sai kylmän suihkun ensimmäisen erän lopussa, kun HIFK iski alivoimansa aikana kaksi maalia kymmenen sekunnin sisään. Toisessa erässä HIFK nousi jo 4–1-johtoon, mutta tamperelaiset eivät lannistuneet. Loppukiri ei kuitenkaan ollut riittävä, vaan helsinkiläiset saivat täyden pistepotin 4–3-voitollaan.

Jos joutui Helsingin IFK synkissä tunnelmissa joulun viettoon, niin helsinkiläisten uuden vuoden juhlissa soi kokonaan toinen nuotti.

HIFK nousi tiistaina takaisin Liigan kärkeen, kun Tappara kaatui ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Hakametsän kärkikohtaamisessa 4–3 (2–1, 2–1, 0–1), ja Kärpät sai samaan aikaan KooKoolta vain pisteen.

Tiistaina HIFK:ltä tuntui onnistuvan kaikki, sillä se iski kahdesti alivoimalla, kahdesti ylivoimalla ja sai Tapparan näyttämään ajoittain kaikkea muuta kuin mestarikandidaatilta.

Suurimman miinuksen saattoi piirtää alivoimapelistä, sillä isännät iskivät kaikki osumansa ylivoimalla.

”Kyllä meidän alivoima teki hommia, mutta Tapparan ylivoima on todella kova”, HIFK:n 1–1-tasoituksen iskenyt Jasse Ikonen sanoi.

Ikosella oli roolinsa myös ottelun erikoisimmassa episodissa avauserän lopulla.

Tuskin hän tai kukaan muukaan arvasi, millaisen palveluksen puolustaja Matt Generous joukkueelleen teki huitomisjäähyllään ajassa 17.39.

Generousin ei tarvinnut istua jäähyään kuin 38 sekuntia, kun HIFK oli jo karannut 2-1-johtoon Ikosen ja Thomas Nykoppin maaleilla. Osumien väliin ei jäänyt kuin 10 sekuntia.

Liigahistorian nopeimmat alivoimamaalit ne eivät olleet, mutta harvinaisia silti.

”En kyllä muista tuollaista ainakaan vähään aikaan. Aika outo tilanne”, HIFK:n 3–1-osuman ylivoimalla ampunut Teemu Ramstedt sanoi.

”Tuskin oli harjoiteltu kuvio”

Ottelun käännekohdan alkutahdit löi Jasse Ikonen, jonka 1–1-tasoituksen kuvaus löytyy jääkiekkosanakirjan kohdasta tahtomaali

”Pakki ( Aleksi Elorinne ) härsi kiekon lapaan ja pääsin läpi. Ajauduin maalin taakse, minkä jälkeen yritin (toisella yrityksellä) etukulmasta rystyllä ja se pomppi sisään. Hieno lopettaa tämä vuosi tähän”, Ikonen kertasi.

Nykoppin johto-osumasta HIFK sai sen sijaan kiittää pelkästään rouva Fortunaa ja erotuomarin takapuolta.

Tommi Taimin päätykiekkoyritys kimposi nimittäin erotuomarista suoraan Micke-Max Åstenille, joka puolestaan tarjoili avopaikan Nykoppille.

”Heidän alivoimamaalit oli mitä oli, noita sattuu. Tuskin oli harjoiteltu kuvio, että lämätään erotuomaria hanuriin”, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!