Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MM-jääkiekon sponsorina hyväntekeväisyysjärjestö: ”Kiittäkää Supercelliä, ei Jumalaa”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Nuorten MM-kisat pelataan Helsingin Hartwall-areenalla ja Jäähallissa. Tässä Suomen pelaajat juhlivat maalia Venäjää vastaan.
Nuorten MM-kisat pelataan Helsingin Hartwall-areenalla ja Jäähallissa. Tässä Suomen pelaajat juhlivat maalia Venäjää vastaan. Kuva: Vesa Koivunen

Helsingissä pelattavien jääkiekon nuorten MM-kisojen yksi pääyhteistyökumppaneista on hyväntekeväisyysjärjestö Icehearts. Iceheartsin ideana on ehkäistä lasten- ja nuorten syrjäytymistä järjestämällä heille mielekästä toimintaa jääkiekon, jalkapallon ja salibandyn avulla.

Kukin Icehearts-joukkue toimii 12 vuotta. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatillinen pätevyys joukkueen johtamiseen.

”Nykyisin tieto on kaikkien saatavilla. Ne, joilla menee huonosti, tietävät, että heillä menee huonosti”, Iceheartsin toiminnanjohtaja Ville Turkka sanoo.

”Esimerkiksi kaikki ne lapset, jotka jäävät ilman harrastusta, tajuavat heti olevansa eri luokan kansalaisia, kuin he, joilla on harrastuksia ja aktiviteetteja.”

Suomessa Icehearts toimii jo kymmenellä eri paikkakunnalla ja mukana on yli 500 lasta. Järjestö työllistää 44 ihmistä.

MM-kisoissa Icehearts saa näkyvyyttä toiminnalleen ja herättää sitä kautta Turkan toivomuksen mukaan myös keskustelua.

Ilmaiseksi Icehearts ei MM-kisoihin ole päässyt. Yhdistys on mukana kisaorganisaation listahinnan mukaan, mutta kulut kuittaa sen oma sponsori, peliyhtiö Supercell. ”Tästä ei tarvitse kiittää Jumalaa, vaan Supercelliä”, Turkka toteaa.

Iceheartsin ja Supercellin yhteistyö alkoi vuonna 2014 yhtiön työntekijän aloitteesta.

”Saimme Supercellistä kutsun tulla esittelemään toimintaamme. Puhuin 50 minuuttia, jonka jälkeen Ilkka Paananen [yhtiön toinen perustaja] sanoi, että ei ole koskaan näin hienosta asiasta kuullutkaan.”

Jääkiekon MM-kisojen yhteistyökumppaniksi Icehearts tuli, kun Jääkiekkoliitto lähestyi Supercelliä. Yhteistyö sopi peliyhtiölle, mutta kaiken näkyvyyden he halusivat antaa Iceheartsille.

Turkan mukaan kisat ovat tuoneet järjestön työlle ja asialle kaivattua huomiota.

”Kyllähän se hämmentää joitain, että kisojen pääyhteistyökumppanina on taho, joka ei tee bisnestä, vaan puhuu arvoista miten ihmisten kanssa ollaan.”

”Meidän ainoa tavoite on saada ilman riittävää tukea olevat lapset oikeasti tehokkaan rinnalla kulkemisen mallin piiriin.”

Iceheartsin tavoitteena on viedä toimintamalliaan myös ulkomaille. Ensi keväänä yhdistyksen toimintaan tulee tutustumaan kolmeksi kuukaudeksi henkilö, jonka tarkoituksena on käynnistää oma joukkue Sloveniassa.

MM-kisojen pääsihteeri Timo Bäckman ei kerro yhteistyösopimuksen arvoa, mutta kuvaa sitä merkittäväksi.

Saivatko Icehearts ja Supercell sopimuksen listahintaa halvemmalla?

”Siihen ei ollut tarvetta. Ideana oli nimenomaan se, että Supercell halusi tuoda esiin Iceheartsin hyvää sanomaa”, Bäckman kertoo.

”Keskustelimme yhdessä heidän halukkuudestaan lähteä kisakumppaneiksi. He olivat kiinnostuneita, mutta he halusivat tuoda samalla Iceheartsille julkisuutta. Ja Icehearts on sitä saanut aina presidenttiä myöten.”

Iceheartsin pelaajat tapasivat ja haastattelivat presidentti Sauli Niinistöä Suomen avauspelin erätauolla. Icehearts lahjoitti Niinistölle seuran paidan, jonka selkään oli painettu ”Sauli sydän Jenni”.

Supercell on käyttänyt rahojaan hyviin tarkoituksiin myös aiemmin. Esimerkiksi Helsinkiin rakennettava lastensairaala sai yhtiön työntekijöiltä 3,4 miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!