Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aleksander Barkovin tähti tuikkii yhä kirkkaammin – media hehkuttaa, valmentaja kehuu

Keskushyökkääjä on tehnyt kymmenen tehopistettä seitsemässä viime pelissä.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Robert Mayer / USA TODAY SPORTS
Näin Aleksander Barkov harhautti Montrealin maalivahdin Ben Scrivensin ja teki Floridan 3-1-maalin.
Näin Aleksander Barkov harhautti Montrealin maalivahdin Ben Scrivensin ja teki Floridan 3-1-maalin. Kuva: Robert Mayer / USA TODAY SPORTS

Florida Panthers on tällä hetkellä yksi NHL:n kuumimmista joukkueista. Florida otti tiistain NHL-kierroksella seitsemännen perättäisen voittonsa kukistettuaan kotikentällään Montreal Canadiensin maalein 3–1. Samalla Florida nousi Atlantin divisioonan kärkeen ja itäisessä konferenssissa kakkospaikalle.

Ottelun kiistaton ykköstähti oli Aleksander Barkov. Hän laukoi kaksi maalia ja syötti yhden eli oli mukana jokaisessa osumassa.

Barkov iski joukkueensa 1–1-tasoituksen ajassa 16.28 ylivoimalla Dmitri Kulikovin syötöstä maalin edestä. Toisen erän alussa hän oli järjestämässä maalipaikkaa Jaromir Jagrille ja kolmannen erän puolivälissä hän laukoi joukkueensa 3–1-maalin kauniin kuvioon päätteeksi.

Barkovin peli kulkee. Hän on tehnyt viimeisessä kahdessa ottelussaan nyt viisi tehopistettä, joista neljä on maaleja. Seitsemässä viimeisessä ottelussa tehopisteitä on kertynyt kymmenen ja koko kaudella 27 ottelussa 23 (11+12).

”Pelaaminen on nyt tosi hauskaa”, Barkov myönsi ottelun jälkeen NHL.comille.

”Luottamuksemme on korkealla, tiedämme miten pelata ja miten voittaa otteluita.”

Barkovin, Jagrin ja Jonathan Huberdeaun ketju keräsi kuusi tehopistettä Montrealia vastaan.

”Pelaamme vahvuuksillamme”, Jagr sanoi.

”Olemme kaikki kyllin vahvoja yksi vastaan yksi -tilanteissa. Barkov ja Huberdeau ovat nopeita, minä olen luullakseni vahva. Olemme lähekkäin, työskentelemme yhdessä ja ennemmin tai myöhemmin joku saa aina paikan”, Jagr analysoi.

Hän itse tuuletti kauden yhdettätoista maaliaan antaumuksella. Se oli hänen NHL-uransa 733:s osuma. Kaikkien aikojen maalipörssissä Jagr on enää kahdeksan maalin päässä NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä toisena olevasta Brett Hullista.

Floridan ykkösketjun peli oli niin näyttävää, että Sun Sentinel-lehti intoutui revittelemään kunnolla. Lehden toimittaja Harvey Fialkov kuvaili Barkovia nupullaan olevaksi supertähdeksi, Jagria iättömäksi ihmeeksi ja Huberdeauta poikkeuksellisen lahjakkaaksi pelinrakentajaksi.

”Ykkösketju on erinomainen. He luovat maalipaikkoja joka ilta. Heidän kemiansa on tällä hetkellä uskomaton”, Floridan valmentaja Gerard Gallant sanoi Sun Sentinelille.

”Jos joukkue pelaa näin, voimme lyödä minkä joukkueen tahansa minä iltana tahansa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!