Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blues rimpuili yhden pisteen Sportilta

Vaasan Sportin Jake Newton iski voittomaalin jatkoajan lopussa.

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - Sport
Huippuhetket: Blues - Sport
Vaasan Sport nappasi toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti Bluesin Espoossa 0-1 lukemin. Maalia saatiin odottaa aina ottelun jatkoajan lopulle, sillä ratkaisu syntyi kun kellossa oli aikaa jäljellä ainoastaan 24 sekuntia. Jake Newton iski kiekon varmasti ohi loistavan ottelun pelanneen Christian Engstrandin, jolle kertyi ottelussa peräti 32 torjuntaa. Virkaveli Mika Järviselle riitti 18 koppia nollapeliin.

Blues 0

Sport ja. 1

Jake Newton pilasi parikin asiaa Espoossa. Vaasan Sportin puolustaja iski voittomaalin Bluesia vastaan, kun ottelun jatkoaikaa oli jäljellä enää 24 sekuntia. Siihen katosi Bluesin mahdollisuus kahteen pisteeseeen vastustajasta, jonka kanssa se käy tiukkaa kamppailua pudotuspelipaikasta.

Newtonin osuma esti myös Bluesin ruotsalaisvahdin Christian Engstrandin pitämästä maaliaan puhtaana ensimmäistä kertaa Suomen Liigassa. Newtonin osuman jälkeen Engstrand lennätti mailallaan juomapullonsa komeassa kaaressa kohti Espoon hallin kattoa.

”Kyllä tappio pännii todella paljon. Me taistelimme hyvin, mutta lopussa muutamat vaihtomme venyivät liian pitkiksi ja saimme rankaisun siitä”, täksi kaudeksi Suomeen siirtynyt Engstrand sanoi.

Ruotsalainen venyi torjuntaan 32 kertaa, ja vasta 33:s laukaus upposi. Hän on saanut torjuntavastuuta suunnilleen saman verran kauden aikana kuin Kaapo Kähkönen. Nyt on Engstrandin paikka päästä pelaamaan paljon, koska Kähkönen torjuu nuorten MM-kisoissa.

Sport otti mieluusti mukaansa kaksi pistettä. Se on nyt liigassa sijalla kymmenen, jolta pääsee vielä mukaan pudotuspelikakahinoihin. Blues on 13:s, mutta vain kaksi pistettä Sportia perässä. Lisäksi espoolaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Blues olisi saattanut olla jopa tasapisteissä Sportin kanssa, jos espoolaishyökkääjä Peter Tiivola olisi onnistunut vain puoli minuuttia ennen Newtonin osumaa. Kiekko kilahti kuitenkin Sportin maalin sivurautaan.

”Kyllä pudotuspelipaikka on ilman muuta tavoite. Ja meillä on sinne realistiset mahdollisuudet”, Tiivola sanoi.

Blues käytti säästeliäästi nelosketjuaan. Muiden pelaajien luistin oli lopussa raskas, mutta Tiivola näki asiassa hyvääkin.

”Pääsee ainakin pelaamaan.”

Edelliset kaksi kautta 22-vuotias Tiivola on itse pelannut Bluesin nelosketjussa. Tällä kaudella minuutteja on kertynyt aivan eri määrä, eilenkin 22.

Bluesin tiukassa taloudellisessa tilanteessa monille pelaajille on avautunut paikkoja osoittaa kykyään ottaa vastuuta. Tiivola on tehnyt jo liigassa ennätyspisteensä 7+5=12.

”Kun vastuu on kasvanut, niin tulostakin pitää saada. On ihan eri juttu pelata 7 minuuttia tai 16-18 minuuttia.”

Bluesilla on edessään kaksi tärkeää ottelua pudotuspelejä ajatellen. Espoolaiset kohtaavat vuodenvaihteen jälkeen kahdesti peräkkäin KooKoon. Sunnuntaina pelataan Kouvolassa ja tiistaina Espoossa. Kouvolalaiset ovat Liigassa 11:ntenä, kaksi pistettä Bluesia edellä.

Yleisö on edelleen päättänyt pysyä poissa Bluesin otteluista. Sportin vierailua oli saapunut seuraamaan 3 225 katsojaa.

Katso kaikki jääkiekon liigakierroksen maalit HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!