Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten Leijonien vatsatauti alkaa olla selätetty – Jalonen sysäsi paineet Kanadalle

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Päävalmenta Jukka Jalonen toivoi, että sairastuneet pelaajat olisivat pelikunnossa Kanadaa vastaan.
Päävalmenta Jukka Jalonen toivoi, että sairastuneet pelaajat olisivat pelikunnossa Kanadaa vastaan. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue oli uudenvuodenaattona vatsataudin kourissa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että sairastuneet pelaajat tervehtyvät lauantain puolivälierään.

Vili Saarijärvi ja Aleksi Saarela jättivät alkulohkon päätöspelin Tšekkiä vastaan kesken sairastumisen vuoksi. Miro Keskitaloon vastatauti iski jo ennen peliä.

Perjantaina Saarijärvi käyskenteli jo hyväkuntoisen oloisena Hartwall-areenan käytävillä, kun nuoret Leijonat kokoontui välipäivän viettoon. Saarela ja Keskitalo jäivät hotellille lepäämään.

Suomi ei vetänyt perjantaina jääharjoituksia.

”Näyttäisi siltä, että ne, jotka olivat eilen pois, olisivat paranemaan päin”, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

”Jos mitään uusia sairastumistapauksia ei tule, voisi olettaa, että kaikki pelaajat olisivat rivissä lauantaina.”

Slovakiaa vastaan polvensa loukanneen Eetu Sopasen osalta MM-turnaus on ohi.

Suomi kohtaa Kanadan nuorten MM-turnauksen puolivälierässä lauantaina. Ottelun tulos määrittää kotikisojen onnistumisen. Voitolla Suomi on mitalipeleissä, tappiolla turnaus päättyy.

Päävalmentaja Jalonen sysäsi paineet ja ennakkosuosikin viitan Kanadalle, joka on hallitseva nuorten maailmanmestari.

”Heillä on erittäin kovat paineet. Jos he tässä vaiheessa lähtevät laulukuoroon, niin sen tietää, että pojat palaavat häntä koipien välissä kotiin”, Jalonen totesi.

Kanada on kiekkohullu maa, jossa mikään muu kuin MM-kulta ei kelpaa. Turnausmatkan päättyminen puolivälieriin olisi kanadalaisille katastrofi.

Viime vuoden maailmanmestarijoukkueesta Kanadalla on mukana vain neljä pelaajaa: puolustaja Joe Hicketts sekä hyökkääjät Lawson Crouse, Brayden Point ja Jake Virtanen.

Vaikka ryhmä on muuttunut, Kanadalla on jälleen kasassa kova nippu pelaajia.

”Heillä on yli kymmenen ykköskierroksen varausta, se kertoo joukkueen tasosta aika paljon”, Jalonen totesi.

Alkulohkossa Kanadan peli sakkasi. Joukkue hävisi USA:lle sekä Ruotsille ja oli suurissa vaikeuksissa Sveitsiä vastaan. Ainoastaan Tanska kaatui helposti.

Tosipeleissä kanadalaiset ovat perinteisesti parhaimmillaan. Lohkopeleistä ei kannata vetää turhan isoja johtopäätöksiä.

Suomi on tähän mennessä kohdannut itäeurooppalaisia joukkueita, jotka eivät ole olleet kovin fyysisiä. Lauantaina pelin intensiteetti on luultavasti eri tasolla ja kaukalon laidat ryskyvät.

”Ihan ok suorituksella ei pärjätä huomenna. Kova haaste, mutta lähdemme virtaa täynnä sitä kohtaamaan”, Jalonen summasi.

”Kovuutta pitää löytyä, jos aiomme voittaa.”

Nuorilla Leijonilla on kuitenkin hyvä sauma kukistaa Kanada. Ainakin jos Patrik Laineen, Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven huippuketju välttyy vatsataudilta.

Jalosen mukaan Suomi tuskin tekee suuria muutoksia ketjukoostumuksiin. Mahdolliset sairastaupaukset toki vaikuttavat kokoonpanoon.

”Olemme parhaimmillaan vetäneet hyvillä koostumuksilla ja pelaajat ovat alkaneet oppia tuntemaan toisiansa.”

”Kyllä se lähtee enemmän yksilötasosta ja siitä, minkälaisia ratkaisuja jäällä tehdään, riippumatta siitä kenen kanssa pelaa.”

Suomen aloittavaa maalivahtia Jalonen ei vielä paljastanut. Veini Vehviläinen pelasi lohkopeleistä kolme ja Kaapo Kähkönen yhden.

”Annetaan kanukeille sen verran lisähommia, että joutuvat scouttaamaan kahta maalivahtia. Tai sitten vedetään kani hatusta ja laitetaan [Emil] Larmi maaliin”, Jalonen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!