Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten Leijonien kapteeni Rantanen on varma: Kanadaa vastaan laidat alkavat ryskyä

Urheilu
 
Nuorten Leijonien kapteeni Rantanen Kanadasta: Kova peli on luvassa
Nuorten Leijonien kapteeni Rantanen Kanadasta: Kova peli on luvassa
Suomi kohtaa jääkiekon nuorten MM-turnauksen puolivälierissä Kanadan, ja vauhtia on luvassa lauantai-iltana. ”En tiedä, onko toive, mutta kova peli on luvassa”, Rantanen sanoi. ”Me lähdemme pelaamaan Kanadaa vastaan, eikä yksittäisiä pelaajia vastaan.” Voittaja jatkaa välieriin ja hävinneen turnaus päättyy. Toimittaja: Heikki Miettinen HS Kuvaaja: Vesa Koivunen

Jääkiekon nuorten MM-turnaus saa ensimmäisen huipentumansa, kun puolivälierät alkavat Hartwall-areenassa ja Helsingin jäähallissa lauantaina.

Suomi kohtaa Kanadan, joka olisi ollut oikein sopiva vastus vaikkapa loppuotteluun. Kanadan vaisu alkulohko tarkoitti, että he mittaavat tasonsa Nuoria Leijonia vastaan. Ei Kanadankaan matka kohti mahdollista loppuottelua ole kaikkein helpoin.

”En tiedä, onko Kanada toivevastustaja, mutta me tiesimme, että ellemme voita alkulohkoa, tulee Ruotsi, USA tai Kanada vastaan”, joukkueen kapteeni Mikko Rantanen sanoi HS:lle.

Suomen alkulohko ei ollut erityisen fyysinen, kun siinä pelasivat Venäjä, Tšekki, Slovakia ja Valko-Venäjä. Vauhtia riitti, mutta taklaukset säästyivät.

”Kova peli on luvassa, mutta koetetaan käyttää isoa kaukaloa hyväksi. Fyysinen peli tulee aivan varmasti. He ovat tottuneet pelaamaan kovaa pikkupojista lähtien ja siihen meidän täytyy olla valmiina”, Rantanen jatkoi.

Kanada hävisi alkulohkossaan USA:lle ja Ruotsille. Nyt ne pyyhitään pois, kun pudotuspeleissä ratkaisee vain yksi ottelu.

Dylan Strome on huippupelaaja, mutta kyllä me lähdemme pelaamaan Kanadaa vastaan joukkueena, eikä yksittäistä pelaajaa vastaan”, Rantanen sanoi.

Suomi pelasi alkulohkossa parhaimmillaan riemastuttavaa kiekkoa. Ainoa miinus tuli 3–1-johtoaseman hukkaamisesta Venäjä-kamppailussa.

Kanada osaa pelata niin sanottuna yhdestä poikki -otteluita, vaikka olisi sitä ennen vähän kompuroinut.

”Nyt tulee kova testi, mutta ollaan valmiina siihen”, Rantanen sanoi.

MM-turnauksessa on puhuttua Sebastian Ahon ketjusta, jossa pari vuotta alaikäiset Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine ovat tehneet tulosta illasta toiseen.

He ovat jättäneet varjoonsa kippari Rantasen ja muut hyökkääjät.

”Aika hakemista se on ollut”, Rantanen sanoi omasta pelistään, ”eikä ole niin hyvin mennyt kuin olisi voinut mennä.”

”Kuitenkin se on tärkeää, että joukkueella on kulkenut. Yritän vain saada itsestäni enemmän irti.”

Rantanen on tehnyt tähän mennessä vain yhden maalin. Kanadaa vastaan olisi oiva tilaisuus näyttää, mistä kapteeni tehty.

Puolivälierien ohjelma lauantaina: Venäjä–Tanska kello 14 ja Suomi–Kanada kello 18 Hartwall-areenassa. Helsingin jäähallissa Ruotsi–Slovakia kello 16 ja USA–Tsekki kello 20.

Vesa Koivunen
Mikko Rantanen on tehnyt yhden maalin MM-turnauksessa.
Mikko Rantanen on tehnyt yhden maalin MM-turnauksessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!