Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi tarrasi kiinni ringeten MM-kultaan

Kanada jäi jalkoihin ensimmäisessä finaalissa.

Urheilu
 
Mika Ranta / HS
Anne Pohjola
Anne Pohjola Kuva: Mika Ranta / HS

Suomi8

Kanada2

Otteluvoitot 1–0

Suomen ringettemaajoukkue aloitti perjantaina taiston maailmanmestaruudesta, kun joukkue kohtasi kotikisoissa Helsingissä tutun vastustajansa Kanadan. Suomi tarrasi ottelussa jo viidenteen peräkkäiseen kultamitaliin jyräämällä vaahteralehtirinnat maalein 8–2.

Ringettemaailmaa dominoiva kaksikko ratkoo keskenään mestaruuspokaalin kohtalon, sillä muut turnauksessa mukana olevat maat pelaavat eri sarjaa. Maailmanmestaruus heltiää kahdella voitolla, ja kulta on Suomelle katkolla sunnuntaina.

Suomen hyökkääjä Anne Pohjola paljasti ennen peliä toivovansa, että joukkue joutuisi tekemään voiton eteen töitä oikein tosissaan. Suomi nimittäin murjoi Kanadan kisoja edeltävässä harjoitusottelussa keskiviikkona maalein 13–4, ja sellainen peli on molemmille hieman tylsää.

Kanada kuuli Pohjolan toiveen. Joukkue tuli peliin uudella ilmeellä, huomattavasti fyysisempänä ja paremmalla puolustuspelillä.

”Oli tiukka ottelu. Saimme tehdä kovan päivätyön”, Pohjola totesi tyytyväisenä pelin jälkeen ja antoi Suomen joukkueelle kehut hienosta esityksestä.

Näyttävästi peliä pyörittänyt Susanna Tapani (2+0) aloitti maalinteon jo toisella minuutilla, ja Suomen voiton varmisti edellisten MM-kisojen tehotiimi Anne Pohjola (1+3) ja Marjukka Virta (2+2). Kaksikko johdatti Suomen karkumatkalle kahdessa viimeisessä erässä. Maalinälkäänsä tyynnytteli myös Tiia Juvonen tehoillaan 2+1.

Suomen parhaana pelaajana palkittu Virta antoi joukkueelle arvosanaksi 8½.

”Pelasimme, hyvin, mutta viimeiset erät olivat puuroista. Saimme Kanadan näyttämään hyvältä, eikä meidän tarvitse antaa heille sellaista saumaa. Pitäisi muistaa painaa jokaiseen tilanteeseen niin penteleesti”, Virta pohti.

Suomi oli vahvimmillaan ensimmäisessä ja viimeisessä erässä. Kanada jäi Suomen luistimiin joka osa-alueella: Suomen hyökkäyspeli pyöri parhaimmillaan kuin tivolin karuselli, maalivahtipeli oli varmaa, karvauspeli toimi hyvin ja maalit nättejä kuin sika pienenä.

Taitoa pullollaan oleva Kanada pinnisteli Suomen matkassa, mutta sortui liikaa yksinyrittämiseen.

Suomen päävalmentaja Timo Himberg kehui joukkueensa esitystä vakuuttavaksi, mutta löysi pelistä myös parannettavaa.

”Olimme jossain vaiheessa itsemme pahin vihollinen. Kun pääsimme johtoon, niin hukkasimme terävyyden, joka onneksi löytyi neljänteen erään. Kun saamme pelin säilymään terävänä ja ehjänä koko 60 minuuttia, niin se on se juttu”, Himberg sanoi.

Kanada ei ole vielä ojentamassa kaksin käsin mestaruuspystiä Suomelle. Kanadan parhaaksi pelaajaksi valittu Kelsey Youldon iski joukkueelleen ottelussa tehot 1+1 ja kehui peliä hyväksi.

”Teimme muutoksia joukkueeseen harjoitusottelun jälkeen, ja se osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Luistelumme oli jo paljon parempaa. Meidän pitää vain laukoa enemmän ja tehdä maaleja”, Youldon sanoi.

”Pystymme parempaan ja uskon, että saamme pelimme toimimaan kunnolla. ”

Suomi ja Kanada kohtaavat sunnuntaina kello 16.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!