Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anne Kyllönen otti verryttelyssä riskin: ”Nyt oli paikka kokeilla, mitä jaksaa ja kestää”

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Anne Kyllönen hiihti hienosti neljänneksi 15 kilometrin yhteislähdössä Lenzerheidessa.
Anne Kyllönen hiihti hienosti neljänneksi 15 kilometrin yhteislähdössä Lenzerheidessa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Tour de Skin yhteislähtökisa:

Naiset, 15 km (p): 1) Therese Johaug Norja 41.26,4, 2) Ingvild Flugstad Östberg Norja 37,9 sekuntia jäljessä, 3) Heidi Weng Norja –1.16,2, 4) Anne Kyllönen Suomi –1.32,7, 5) Kerttu Niskanen Suomi –1.32,9, 6) Charlotte Kalla Ruotsi –1.33,6, 7) Laura Mononen Suomi –2.19,3, 8) Teresa Stadlober Itävalta –2.21,6, 9) Ragnhild Haga Norja –2.23,9, 10) Krista Pärmäkoski Suomi –2.30,7...50) Susanna Saapunki Suomi –5.41,4.

Tour de Skin kokonaistilanne 2/8 kilpailun jälkeen: 1) Johaug 43.38,3, 2) Östberg –4,5, 3) Weng –1.45,2, 4) Kalla 2.12,0, 5) Kyllönen 2.17,8, 6) Niskanen –2.21,5...10) Pärmäkoski –3.08,7...13) Mononen –3.18,8...53) Saapunki –6.46,2.

Lenzerheide. Hiihtäjä Anne Kyllönen teki lauantaina sen, mitä huippu-urheilussa välillä täytyy.

Hän otti hallitun riskin, ja tuloksena oli yksi uran parhaista hiihdoista maailmancupissa.

Kyllönen sijoittui neljänneksi Lenzerheiden 15 km:n (p) yhteislähdössä, joka oli Tour de Skin toinen osuus.

Loppukirissä Kyllönen päihitti Kerttu Niskasen ja Ruotsin Charlotte Kallan. Joulua edeltäneen Toblachin kisan (10 km) tapaan neljä suomalaista oli kymmenen parhaan joukossa, kun Laura Mononen oli taas seitsemäs ja Krista Pärmäkoski kymmenes.

Suomalaiset kamppailivat vielä lähtöruuhkassa, kun Norjan Therese Johaug karkasi alle neljän minuutin hiihdon jälkeen komeaan soolovoittoon.

Norjalaiset ottivat taas kolmoisvoiton. Ingvild Flugstad Östberg hävisi Johaugille 38 sekuntia ja Heidi Weng minuutin ja 16 sekuntia.

Normaalimatkoilta Kyllösellä oli ennestään kaksi kakkossijaa ja kaksi kolmossijaa.

”Kyllä varmaan oli parhaita hiihtoja kahteen vuoteen. Pystyin alusta lähtien lähtemään keulan mukaan taistelemaan. Oli itselle myös henkinen voitto, että jaksoin tulla kärjen mukana”, sanoi Kyllönen, joka asteli suomalaistoimittajien haastatteluun leveästi hymyillen.

Verryttelyssä Kyllönen tunsi olonsa tukkoiseksi. Sen takia hän hiihti pohjiksi 15 kilometriä ”pikkukovaa”.

”Otin vähän riskin. Oli pakko saada kroppa jollain tavalla auki. Se onneksi kannatti. Pystyin alusta asti hiihtämään kovaa. Ajattelin, että nyt oli paikka kokeilla, mitä jaksaa ja kestää. Oli ilman muuta henkisesti tärkeää, että koko 15 kulki alusta loppuun hyvin”, Kyllönen sanoi.

Viidenneksi sijoittunut Niskanen myönsi sen, mikä näkyi katsomoonkin. Hänen suksensa eivät luistaneet yhtä hyvin kuin Kyllösellä ja Kallalla.

Lisäksi Niskanen kärsi selvästi siitä, että joutui starttaamaan isolla lähtönumerolla jäätyään edellisen päivän sprintissä karsintaan.

Ruuhkan keskeltä hän teki vahvan nousun, mutta ei nähnyt omien sanojensa mukaan kärkeä missään vaiheessa.

”On jännää, että kun mennään korkeammalle, maalissa ei väsytä yhtään. Ei saa niin hyvin irti, että olisi maalissa puhki. Luulen, että se johtuu korkeudesta.”, sanoi Niskanen, joka näillä samoilla noin 1400 metrin korkeudella kiertelevillä laduilla otti kaksi vuotta sitten urana toistaiseksi ainoan mc-voiton.

Niskasen mielestä kisa lupasi hyvää Tourin jatkoa ajatellen.

”Tänään oli hyvän tuntuista, ja toivottavasti huomenna jatkuisi,”

Kyllönen ja Niskanen lähtevät sunnuntaina viiden kilometrin (v) takaa-ajoon neljän sekunnin erolla sijoilla viisi ja kuusi.

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Kyllönen jätti Kerttu Niskasen loppukirissä viidenneksi.
Kyllönen jätti Kerttu Niskasen loppukirissä viidenneksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?