Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laineen lämäri nosti Nuoret Leijonat voittoon Kanadasta – välierässä vastaan asettuu Ruotsi

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomi juhli 4-3-johtomaalia.
Suomi juhli 4-3-johtomaalia. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen Nuoret Leijonat voitti Kanadan maalein 6–5 jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierässä. Suomen maalit iskivät kahdesti onnistunut Patrik Laine, Antti Kalapudas, Aleksi Saarela, Julius Nättinen ja Sebastian Aho.

Kanada on hallitseva maailmanmestari, ja voitolla Suomi selvitti tiensä välieriin. Maanantaina pelattavassa välierässä vastaan asettuu puhtaalla pelillä etenevä Ruotsi, joka kaatoi Slovakian puolivälierässä maalein 6–0.

Suomen voiton takuumiehenä olivat jälleen ykkösketjun tähdet, Laine (2+1), Aho (1+2) ja Jesse Puljujärvi (0+3). Kolmikko vankisti asemiaan pistepörssin kärjessä. Ykkösenä keikkuu Puljujärvi tehoilla 5+10. Aho on toisena (4+8) ja Laine kolmantena (6+5).

Myös turnauksen parhaimpiin puolustajiin kuuluva Olli Juolevi oli elementissään ja syötti kolme maalia. Hän on puolustajien pistepörssin ykkönen tehoilla 0+9, millä irtoaa turnauksen pörssistä nelossija.

Ensimmäinen erä oli pelitapahtumien valossa varsin tasainen, mutta Suomen hyökkäyksiin lähteminen kärsi heikosta avauspelaamisesta.

Kanadan avausmaalin iskikin Travis Konecny Suomen harhasyötön jälkeen. John Quenneville syötti maalin takaa, ja Konecny siirsi kiekon ohi Veini Vehviläisen.

Suomi pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta Kasperi Kapanen ja Roope Hintz eivät saaneet kiekkoa tyhjään maaliin.

Pari minuuttia jäähyn päättymisen jälkeen Kanada iski taas. Vehviläinen ei saanut peitettyä Julien Gauthierin maalille heittämää roikkukiekkoa, ja Dylan Strome rusikoi pelivälineen verkkoon.

Ottelun ensimmäinen kunnon maalipaikka siunaantui Kanadalla, mutta Vehviläinen Suomen maalissa paikkasi puolustuksen kiekonmenetyksen hienolla kopilla.

Suomi nousi toisessa erässä ensin tasoihin 2–2 ja myöhemmin Aleksi Saarelan ja Julius Nättisen maaleilla 2–3-tilanteesta 4–3-johtoon.

Saarela teki maalinsa ylivoimalla ajassa 35.44, kun hänen laukauksensa upposi helposti nollakulmasta maalivahti Mackenzie Blackwoodin jalan kautta.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Nättinen osui Saarelan ja Olli Juolevin esityöstä.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen otti maalivahti Veini Vehviläisen vaihtoon Kanadan kolmannen maalin jälkeen, ja tilalle luisteli Kaapo Kähkönen. Kähkönen torjuikin loistavasti ja piti Suomen mukana pelissä Kanadan päästessä lukuisille huippupaikoille.

Kanadan toinen ja kolmas maali olisivat olleet Vehviläisen otettavissa. Kanadan 3–2-maalin iski Lawson Crouse Vili Saarijärven pahan harhasyötön jälkeen. Crousen laukaus upposi hieman helposti etukulmaan ohi Vehviläisen ajassa 27.20.

Leijonien 2–2-tasoituksen sivalsi vain minuuttia aikaisemmin Antti Kalapudas, joka pääsi läpiajoon Olli Juolevin syötöstä. Kanadan puolustaja kaatui lisäksi sopivasti, ja Kalapudas ohitti Blackwoodin räpyläkäden puolelta.

Suomen ensimmäisen maalin iski Patrik Laine vain 11 sekuntia ennen ensimmäisen erän loppumista. Maali oli Laineelle jo turnauksen viides.

Kolmas erä alkoi Suomen maalin johdossa, mutta kapteeni Mikko Rantasen jäähy kostautui. Mitch Marner pääsi nousemaan maalin eteen ja laukoi rystyllä tasoituksen ohi Kaapo Kähkösen ajassa 43.14.

Vain reilua minuuttia myöhemmin Suomi nousi uudestaan johtoon. Jesse Puljujärvi pääsi laidaltaan puolittaiseen läpiajoon, ja Aho tökki maalivahdin torjuman irtokiekon verkkoon. Syöttöpiste oli Puljujärvelle jo ottelun kolmas.

Suomi joutui kuitenkin minuuttia myöhemmin jälleen alivoimalla, ja Marner sivalsi tarkalla ylänurkkalaukauksella pelin tasoihin ajassa 45.24.

Nuoret Leijonat hyödynsivät kuitenkin oman mahdollisuutensa, kun Kanada otti kaksi peräkkäistä jäähyä. Kahden miehen ylivoimalla paikka pedattiin Laineelle, jonka tulinen lämäri upposi verkkoon ajassa 54.10.

Vesa Koivunen
Kaapo Kähkönen luisteli Veini Vehviläisen tilalle.
Kaapo Kähkönen luisteli Veini Vehviläisen tilalle.
Vesa Koivunen
Kähkönen torjui toisessa erässä vakuuttavasti.
Kähkönen torjui toisessa erässä vakuuttavasti.
Vesa Koivunen
Suomi juhli Antti Kadapudaksen maalia.
Suomi juhli Antti Kadapudaksen maalia.
Vesa Koivunen
Suomen valmennusjohto juhli riemukasta voittoa.
Suomen valmennusjohto juhli riemukasta voittoa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!