Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tourin voitto-kamppailusta historian tylsin

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien urheilutoimituksen toimittaja.

Kymmenennestä Tour de Ski -kiertueesta, arvokisattoman talven pääkilpailusta, uhkaa jo kahden etapin tarjoaman näkymän perusteella tulla historian tylsin, kun kyse on kokonaisvoitoista.

Jo etukäteen oli selvää, että jos mitään yllättävää ei tapahdu, Norjan Therese Johaugista ja Martin Johnsrud Sundbystä tulee ylivoimaiset voittajat. Ja muut kamppailevat vain kakkossijoista.

Pientä epävarmuutta visioon toi se, että Sundbyn kerrottiin sairastelleen lievästi joulun tienoilla.

Sundbyn kahden ensimmäisen etapin suorituksista ei voi vetää muuta johtopäätöstä kuin sen, että kyseessä oli norjalaisten jäynä ja vedätys.

Sundbyn esitys lauantaina oli taas ilmiömäinen. Yhteislähtökilpailun voittaminen karkaamalla muilta kymmenen kilometriä ennen maalia on aina kova juttu.

Kun jouluna esikoisensa synnyttänyt Marit Bjørgen on äitiyslomalla, Johaugilla ei ole tällä haavaa vertaista vastusta normaalimatkoilla.

Lisäksi hän näyttää saaneen rutkasti lisää itseluottamusta kiistattomasta hiihtokuningattaren statuksestaan.

Suomen naisilta, lähinnä Krista Pärmäkoskelta ja Kerttu Niskaselta, odotettiin kamppailua kokonaiskilpailun kolmannesta sijasta.

Nyt Niskanen on vielä hollilla, sillä hän on 36 sekunnin päässä kolmantena olevasta Norjan Heidi Wengistä, mutta Pärmäkoskella eroa jo lähes puolitoista minuuttia.

Suomalaisilta kannattaakin odottaa tämän jälkeen ennen muuta yksittäisiä hyviä suorituksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!