Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liigapelit tuhoaisivat nuorten MM-kisoissa hyökkäävän Kasper Björkqvistin unelman

Blues-hyökkääjä ponnisti MM-kisoihin A-nuorten liigasta ja haluaa päästä yliopistosarjoihin pelaamaan.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Kasper Björkqvist hamuaa yliopistosarjoihin.
Kasper Björkqvist hamuaa yliopistosarjoihin. Kuva: Vesa Koivunen

Kohti huippua voi jääkiekossa kulkea pitkin erilaisia urapolkuja. Nuorten Leijonien hyökkääjällä Kasper Björkqvistillä olisi mahdollisuus pelata talousvaikeuksista kärsineen Espoon Bluesin liigajoukkueen kärkiketjuissa. Mutta hän ei halua.

Liigapelit vaatisivat ammattilaissopimuksen, joka tuhoaisi Björkqvistin, 18, tavoitteen pelata yliopistokiekkoa Yhdysvalloissa. Yliopistosarja NCAA:n säännöt kieltävät ammattilaiskiekkoilijoiden värväämisen.

”Siellä pelataan hyvää lätkää, ja samalla saa koulutuksen hoidettua”, Björkqvist sanoi syistä lähteä rapakon taakse.

Hyökkääjä on käynyt usean koulun kanssa alustavia keskusteluja. Lopullinen päätös ensi kauden osoitteesta kypsyy kevään aikana.

Fiksu nuorimies ajattelee tulevaisuuttaan kaukalon ulkopuolella.

”Olen miettinyt, että olisi hienoa tehdä jotain urheilun parissa lätkäuran jälkeen tai jos pelaajaurasta ei tule mitään. Jääkiekko on niin hieno maailma.”

Yliopistokiekko on yksi väylä kohti NHL:ää. Jos pelaajana taidot eivät taalaliigaan riitä, yliopistovuosina luotujen suhteiden avulla voi tähdätä toisenlaiseen uraan rapakon takana.

Moni taannoin yliopistossa kiekkoillut työskentelee nykyään NHL-seuran palveluksessa pelaajatarkkailijana tai jopa GM:nä, kuten Columbuksen Jarmo Kekäläinen.

Taitojensa puolesta Björkqvist olisi valmis miesten peleihin. Nuorten SM-liigassa hän on tehnyt 30 ottelussa 47 (24+23) tehopistettä.

Loikka A-nuorista 20-vuotiaiden MM-jäille on valtava. Björkqvist on Suomen joukkueen ainoa pelaaja, joka mahtui mukaan nuorten SM-liigasta.

”Olihan se tietenkin iso hyppäys. Tempo, syöttöjen kovuus ja vastustajat ovat kovempia, vahvempia ja nopeampia. Onhan tämä eri maailma.”

MM-joukkueessa Björkqvist sai omaksua uuden roolin nelosketjussa. Hyökkääjä on osoittanut monipuolisuutta. Duunarin luonne löytyy, vaikka seurajoukkueessaan hän on pistelinko.

Björkqvist on syntynyt vuonna 1997, joten ikänsä puolesta hän voi pelata nuorten MM-kiekkoa myös vuoden päästä.

Hän on yksi niistä pelaajista, jotka olivat viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-hopeajoukkueessa ja mahtuivat vuodenvaihteessa kaksikymppisten kisoihin. He muodostavat Suomen joukkueen ytimen ensi vuonna.

”Se 1997 syntyneiden ydinryhmä, joka oli viime keväänä, on todella hyvä.”

Tuohon joukkoon kuuluvat Björkqvistin ohella muun muassa hyökkääjät Sebastian Aho, Aleksi Saarela, puolustaja Vili Saarijärvi ja maalivahti Veini Vehviläinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?