Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kannattaa nauttia vielä kun voi – ensi kaudella Puljujärvi ja Laine saattavat pelata NHL:ssä

Urheilu
 
Joska Saarinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Onnekkaita ovat ne, jotka ovat nauttineet paikan päällä Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen esityksistä Helsingin MM-turnauksessa. Tätä kaksikkoa ei nimittäin välttämättä enää nähdä alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa.

Kovimmat talentit debytoivat kaksikymppisten kisoissa jo 16-vuotiaana, kuten Puljujärvi, Aleksander Barkov tai maailman hehkutetuin kiekkolupaus Connor McDavid tekivät. 18-vuotiaana Barkov pelasi jo NHL:ssä, eikä enää tullut näihin karkeloihin mukaan.

Samoin voi käydä Puljujärvelle ja Laineelle. Molemmat varataan ensi kesänä NHL:ään lähes varmasti viiden ensimmäisen pelaajan joukossa. Alhainen varausnumero ei vielä itsessään tarkoita, että pelaaja pääsisi heti pelaamaan maailman kovimpaan kiekkoliigaan. Puljujärvellä ja Laineella on tähän temppuun edellytykset.

Molemmat laitahyökkääjät ovat isokokoisia, mikä on edellytys NHL-peleille 18-vuotiaana. Sen lisäksi heidän luistelunopeutensa on kokoon nähden riittävän hyvää. Asteen parempaa kuin esimerkiksi Barkovilla, joka otti suuren roolin Florida Panthersissa jo tulokaskaudellaan.

Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa Puljujärvi ja Laine ovat osoittaneet monipuolisuutensa pelaajina. Huipputehot hyökkäyspäässä eivät ole ainoa asia, jonka kaksikko tekee kaukalossa oikein.

Puljujärvi tunnetaan maalintekijänä, mutta myös hänen pelikäsityksensä on huipputasoa. Hän tietää milloin kannattaa syöttää ja ne syötötkin ovat maailmanluokkaa.

Laine on pykälän yksipuolisempi pelaaja, mutta hänen asenteensa puolustuspelaamiseen on varmasti ilahduttanut nuorten kisoja seuraavia NHL-seurojen pelaajatarkkailijoita.

Vaikka Puljujärvi ja Laine ovat Suomen joukkueen parhaita hyökkääjiä, he blokkaavat laukauksia omalla puolustusalueella muiden pelaajien tavoin. Tämän kauden liigapelit ovat tehneet heistä ikäisekseen kypsiä kiekkoilijoita.

Siinä, pelaako tämä kaksikko ensi kaudella NHL:ssä, on toki monta muuttujaa. Mitkä seurat heidät varaavat, pysyvätkö he terveenä, miten kehitys etenee seuraavan yhdeksän kuukauden aikana ja niin edelleen.

Mahdollisuudet ovat kuitenkin olemassa. Ainakaan Suomessa tätä kaksikkoa ei voi enää kauaa ihailla paikan päällä.

Siksi Kärppien Puljujärveä ja Tapparan Lainetta kannattaa MM-turnauksen jälkeen seurata liigakatsomoissa vielä kun voi. Ensi kaudella heitä näkee ehkä enää tv-kuvissa Pohjois-Amerikasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!