Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjalaisilla yllättävä välienselvittely

Urheilu
 
Martti Kainulainen
Ingvild Flugstad Östberg otti Therese Johaugin kiinni.
Ingvild Flugstad Östberg otti Therese Johaugin kiinni. Kuva: Martti Kainulainen

Lenzerheide. Norjan Ingvild Flugstad Östberg järjesti kolmannella etapilla Tour de Skin ensimmäisen suuremman yllätyksen Sveitsin Lenzerheidessa.

Östberg päihitti sunnuntaina 5 km:n (v) takaa-ajossa maannaisensa Therese Johaugin, jonka moni odotti menevän menojaan.

Lyhyt matka oli kuitenkin aiemmin sprinteissä parhaiten menestyneelle Östbergille omiaan.

”Suunnitelmani oli saada Therese kiinni. Nyt ansaitsen punaisen liivin”, 25-vuotias Östberg sanoi.

Heidi Weng täydensi Norjan naisten vankan kolmoisjohdon, mutta muun maailman kilpailussa suomalaiset kamppailevat ykkössijasta Ruotsin Charlotte Kallan kanssa.

Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen pysyivät sijoilla viisi ja kuusi. Krista Pärmäkoski nousi seitsemänneksi mutta on yhteistilanteessa 46 sekuntia Niskasen takana.

Kyllönen ylsi taas hyvään suoritukseen.

”Tosissaan yritin saada Kallan kiinni, kun huomasin, että hänellä alkaa jalka painaa. Ei se ihan riittänyt. Ei ollut kaukana”, Kyllönen sanoi.

Lauantaina 15 km:n yhteislähdössä Kyllönen oli neljäs eli muun maailman paras.

”Yllättävän vähän tuntui lauantain kisa. Se pelasti paljon. Ajattelin, että tämä on minulle ylivoimaisesti vaikein kisa Tourilla, kun vitonen hiihdetään alusta asti aivan täysillä ja porukassa on pakko roikkua mukana. Hyvin suoriuduin.”

Kyllönen lähti hyvillään kohti Tourin seuraavaa pysäkkiä Saksan Oberstdorfissa, jossa on tiistaina sprintti (p) ja keskiviikkona 10 mkm:n (p) yhteislähtö.

”Sprintti (29. sija) oli ilman muuta pettymys, mutta eilinen ja tämä päivä kuittaavat sen pettymyksen pois. Ne oli tosi hyviä kisoja. Toivotaan, että hyvä vire jatkuu”, Kyllönen sanoi Lenzerheiden osuudesta.

Kerttu Niskanen ei vieläkään saanut irti sitä, mitä moni häneltä odotti.

”En saanut sellaista vauhdin lisäystä ja kiriä, jonka Anne pystyi tekemään tuohon loppuun ja rupesi saavuttamaan Kallaa. Jouduin vähän jättäytymään siitä”, Niskanen totesi.

Päivän osuusajoissa Kyllönen oli kahdeksas ja Niskanen yhdeksäs.

”Olen tyytyväinen, että vapaan vitosella pystyin osuusajoissa hiihtämään kymppisakkiin”, sanoi Niskanen ja suuntasi katseensa jo tulossa oleviin perinteisen yhteislähtöihin.

Päivän nopein suomalainen oli yllättäen Laura Mononen, joka Norjan Ragnhild Hagan kannoilla hiihti neljänneksi parhaan osuusajan.

”Ihan kohtuu hyvin. Peesasin vain. Oli hyvä taktiikka. Tänään tuntui vähän paremmalta kuin eilen”, sanoi Mononen, joka on kokonaiskilpailussa sijalla 11.

Pärmäkoski oli osuusajoissa seitsemäs ja toiseksi nopein suomalainen.

Hän ei saanut amerikkalaiskaksikolta yhtä hyvää vetoapua kuin Mononen Hagalta.

”Oli ihan hyvää menoa. Eilen olisi voinut olla vitonen ja tänään se 15”, naurahti Pärmäkoski, jolla oli lauantain kisassa ilmeisesti korkealle sopeutumisesta johtuvia vaikeuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?