Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päävalmentaja Jalonen: Tuntuu, että kansa rakastaa näitä nuoria miehiä

Suomi ja Ruotsi kohtaavat MM-välierässä maanantaina.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Jukka Jalonen sanoo, että MM-turnaus on ollut hieno kokemus.
Jukka Jalonen sanoo, että MM-turnaus on ollut hieno kokemus. Kuva: Vesa Koivunen

Jääkiekon MM-turnaus keväällä on suomalainen kansanjuhla riippumatta siitä, missä kisat pelataan. Silloin Leijonat on koko kansan omaisuutta.

Näin on käynyt myös Nuorille Leijonille eli alle 20-vuotiaiden maajoukkueelle, joka pelaa mitaleista kotiturnauksessaan.

Suomi voitti Kanadan puolivälierissä 6–5 lauantai-iltana. Se tarkoitti kanadalaisille katkeraa kotimatkaa, Suomelle mahdollisuutta mihin vaan.

Kanada haparoi alkusarjassa ja hävisi kahdesti. Trendi jatkui Suomea vastaan.

”Ei ollut helppo paikka heille eikä olisi ollut helppo meillekään”, Nuorten Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Kanadan aikaisesta ulosmarssista.

”Hienoa, loistava juttu, että saatiin vielä nämä kaksi peliä lisää ja mahdollisuuden pelata kullasta. Turnaus kaikkineen on ollut hieno kokemus”, Jalonen sanoi.

Kaikki Suomen viisi tähän mennessä pelattua ottelua ovat olleet loppuunmyytyjä. Sama trendi jatkuu maanantaina, kun Ruotsi tulee vastaan.

”Tuntuu, että kansa rakastaa näitä nuoria herroja”, Jalonen sanoi, kun joukkue kävi hetkeä aikaisemmin hikoilemassa kevyesti Hartwall-areenan jäällä.

Suomen ja Kanadan kohtaaminen oli trilleriä alusta saakka. Hienosti kotijoukkue nousi Kanadan 0–2:sta tasoihin ja pystyi aina uudelleen tekemään johtomaalin.

”He tietävät, että ovat maailman kärkeä ja heillä on hyvä itseluottamus”, Jalonen sanoi ja lisäsi, ettei tällä ikäluokalla ole niskassaan Kanada-pelotetta.

Kanadan saattoi olettaa olevan kaadettavissa. Ruotsia vastaan on toisin. Tre Kronor lähtee otteluun suosikkina, mutta se ei poista Nuorten Leijonien mahdollisuutta edetä finaaliin.

”Vaativa joukkue”, Jalonen sanoi Ruotsista, ”mutta tässä vaiheessa kaikki ovat laadukkaita ryhmiä. Ruotsi haastaa kiekon kanssa hyökkäämällä.”

Ruotsi ei halua helposti luopua kiekosta eikä lyödä sitä päätyyn, joka kuuluu pohjoisamerikkalaiseen pelitapaan.

Jos aikoo Ruotsin kaataa, pitää koko viisikon onnistua puolustamisessa. Tähän mennessä Ruotsi ei ole hävinnyt otteluakaan eikä menettänyt pistettäkään.

”Sattumalta ei voi kaikkia pelejä voittaa”, Jalonen sanoi.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat MM-välierässä maanantaina kello 16.08. Illan toisessa välierässä pelaavat Venäjä ja USA.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!