Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaiset jossittelevat: Ennätyksellisessä pistetahdissa oleva Puljujärvi olisi voinut pelata sinikeltaisissa

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Jesse Puljujärvi on tehnyt keskimäärin kolme pistettä ottelua kohti.
Jesse Puljujärvi on tehnyt keskimäärin kolme pistettä ottelua kohti. Kuva: Vesa Koivunen

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen pistepörssin kärjessä porhaltava Jesse Puljujärvi kerää aiheellista huomiota jääkiekkomediassa ympäri maailmaa, ja Ruotsissa ollaan havahduttu siihen, että kahden passin mies olisi voinut olla myös heidän tähtensä kisoissa.

Puljujärven perhe muutti Ruotsista Tornioon Jessen ollessa nelivuotias. Syynä oli Tuula -äidin toive, kertoo Jesse Puljujärven isä Jari.

”Hän ei viihtynyt Älvkarlebyssa, joten muutto oli luonnollinen asia. Olen aina tuntenut itseni enemmän suomalaiseksi, vaikka olen asunut yli 30 vuotta Ruotsissa”, Jari Puljujärvi kertoo Aftonbladetille.

”Minulla oli paljon suomalaisia ystäviä, ja ajatus muutosta oli aina ollut olemassa minullakin. Mutta jos olisimme jääneet, Jesse ehkä pelaisi Brynäsissä nyt.”

17-vuotias Puljujärvi on tehnyt viidessä pelaamassaan ottelussa yhteensä tehopisteet 5+10, millä hän on kovemmassa tahdissa kuin kaikkien aikojen alle 18-vuotiaiden ennätystä hallussaan pitävä Jaromir Jagr.

Jagr teki 17-vuotiaana seitsemässä ottelussa pisteet 5+13, eli ottelukohtaiseksi pistekeskiarvoksi tuli 2,57. Legendaarinen Wayne Gretzky puolestaan teki aikanaan kuudessa ottelussa tehot 8+9, eli 2,83 pistettä ottelua kohti.

Jesse Puljujärvellä on edelleen sekä Suomen että Ruotsin passi, mutta miehen mielessä ei koskaan ole käynyt sinikeltaisten edustaminen.

”Minulla ei ole perheenjäseniä Ruotsissa, enkä osaa kieltä. Kannan Suomen paitaa koko elämäni”, Puljujärvi totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?