Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin kaatanut Suomi puolusti loistavasti, superketju jäi ilman maaleja: ”Ehkä se oli hyvä juttu”

Suomi kohtaa finaalissa Venäjän.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Roope Hintz teki Suomen 1-1-tasoituksen Ruotsia vastaan.
Roope Hintz teki Suomen 1-1-tasoituksen Ruotsia vastaan. Kuva: Vesa Koivunen

Suomi pelasi maanantaina nuorten MM-välierässä turnauksen parhaimman pelinsä puolustussuuntaan. Superketjun tehoja ei tarvittu, kun Ruotsi kaatui 2–1. Suomi kohtaa finaalissa Venäjän, joka voitti toisessa välieräottelussa USA:n maalein 2–1.

Nuorista Leijonista esiin nousi Mikko Rantasen, Roope Hintzin ja Antti Kalapudaksen hyökkäyskolmikko, jolta on odotettu turnauksessa enemmän tehoja. Nyt he viimeistelivät Suomen molemmat maalit.

”Emme ole Ruotsia hirveän usein voittaneet näissä kunnon peleissä. Nyt voitettiin ja se oli nättiä”, Hintz summasi tunnelmat pelin jälkeen.

Hintz teki ottelun puolivälissä Suomen 1–1-tasoituksen juuri ylivoiman päätyttyä. Kapteeni Rantanen antoi maaliin mainion syötön.

”Se tuli siitä, kun olimme molemmat liikkeessä Mikon kanssa. Se oli vaikea heille, kun tuli kulmasta syöttö siihen”, Hintz kuvaili.

Kasperi Kapanen antoi maaliin toisen syötön. Samat hyökkääjät olivat järjestämässä Kalaputaan tekemää voittomaalia. Kapanen pelasi kiekon maalin taakse, Rantanen antoi syötön, meni maalille maskiin ja Kalapudas ampui tarkan kudin takanurkkaan.

”Mikko teki tosi hyvän maskin. Ei maalivahdin auttanut pudottaa kuin polvilleen ja sieltä se rako löytyi”, Kalapudas kehui.

Ruotsin maalivahti Linus Söderström tiedettiin hyväksi, eikä nuoret Leijonat onnistunut ohittamaan häntä kuin kahdesti. Tällä kertaa se riitti, kun puolustuspelaaminen oli kunnossa.

”Keskityimme puolustuspeliin, kun hyökkäyspeli on toiminut”, Hintz sanoi.

”Tämä oli tasapainoisin ja nousujohteisin esitys tässä turnauksessa.”

Myös Suomen maalivahtipelaaminen oli eri luokkaa kuin aikaisemmissa otteluissa. Kaapo Kähkönen torjui erinomaisesti alusta lähtien.

Kun Veini Vehviläinen haparoi edellisissä peleissä, Suomen puolustajat alkoivat ylipelata oman maalin edessä. Kähkösen hyvien otteiden myötä pakisto huokui luottamusta ja rauhallisuutta.

”Ei minulla ole mitään luottamuspulaa ollut, Suomella on aina hyvät maalivahdit. Kaapo oli tänään todella hyvä ja se auttoi meitä”, puolustaja Olli Juolevi totesi.

Juolevi on ollut kotiturnauksessa yksi Suomen parhaista puolustajista hyökkäyssuuntaan. Ruotsia vastaan hän myös puolusti erinomaisesti yhtä harhasyöttöä lukuun ottamatta.

”Olemme huomanneet, että jos otamme riskejä, niin silloin kolisee omissa. Tämä oli vähän aikuismaisempaa peliä”, Juolevi tiivisti.

Myös Suomen kiekollinen pelaaminen pysyi kasassa. Joukkue noudatti pelitapaansa hyvin ja piti kiekkokontrollin itsellään. Avaussyötöt olivat laadukkaampia kuin Kanadaa vastaan puolivälierässä.

”Ruotsi painosti välillä vähän tyhmästi, niin siitä pääsi helposti lähtemään. Valmennus painotti, että annetaan se helppo syöttö hyökkääjälle”, Juolevi totesi.

Vain loppuminuuttien puolustustaistelussa nuoret Leijonat sortui ajoittain roiskimiseen.

Tällä kertaa Juolevi jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Samoin kuin Suomen hyökkäyksen superketju Patrik Laine - Sebastian Aho - Jesse Puljujärvi.

Mestaruusmahdollisuuksia ajatellen saattoi olla tarpeen, että muut ratkaisivat tämän pelin. Finaalissa joukkue tietää, ettei ole vain Ahon johtaman kolmikon tehojen varassa.

”Ehkä se oli osittain hyvä juttu”, Juolevi myönsi.

Ylivoimalla Juolevi pelaa Ahon, Puljujärven, Laineen ja Aleksi Saarelan kanssa. Ruotsia vastaan he eivät saaneet pakkopeliä toimimaan.

”Siinä oli vaikeuksia hakujen kanssa, kun sieltä tuli kaksi kaveria kovaa niskaan.”

Tiistaina turnaus huipentuu joka pojan unelman täyttymiseen, kun Suomi pelaa kotiyleisön edessä maailmanmestaruudesta.

”Huomenna on urani isoin ottelu. Jos Suomi-paidassa pystyisi voittamaan jotain, se olisi superhienoa”, Juolevi sanoi.

Toinen finaalijoukkue selviää myöhemmin maanantaina. Vastaan tulee joko Yhdysvallat, jolle Suomi hävisi kisoihin valmistavan harjoituspelin tai Venäjä, jolle Suomi hävisi alkulohkossa.

”Ei ole mitään väliä. Kumpi tahansa tulee, se on revanssi”, Juolevi totesi.

Lätkäfanituksen abc
Lätkäfanituksen abc
Suomen joukkue luistelee jäälle, mutta miten ovat valmistautuneet lätkäfanit? Mitä katsomossa tapahtuu pelin aikana, ja millaiset jälkipelit on luvassa? Fanit kertovat. Toimittaja: Heidi Lämsä HS, kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!