Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Real Madrid antoi potkut Rafael Benítezille – Zinedine Zidane on uusi päävalmentaja

Benítez ehti valmentaa Real Madridia vain seitsemän kuukautta.

Urheilu
 
HEINO KALIS / REUTERS
Real Madridin potkut saanut päävalmentaja Rafael Benitez viimeiseksi jääneessä ottelussaan Valenciaa vastaan 3. tammikuuta 2016.
Real Madridin potkut saanut päävalmentaja Rafael Benitez viimeiseksi jääneessä ottelussaan Valenciaa vastaan 3. tammikuuta 2016. Kuva: HEINO KALIS / REUTERS

Puheenjohtajan 11. päävalmentaja 12 vuodessa

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez on 2000-luvulla ollut puheenjohtajana seurassa yhteensä 12 vuotta vuosina 2000–2006 ja vuodesta 2009 eteenpäin. 12 vuoden aikana Perez on nimittänyt seuralle 11 päävalmentajaa.

  Vicente del Bosque, marraskuu 1999–kesäkuu 2003.

  Carlos Queiroz, kesäkuu 2003–toukokuu 2004.

  José Antonio Camacho, toukokuu 2004–syyskuu 2004.

  Mariano Garcia Remón, syyskuu 2004–joulukuu 2004.

  Vanderlei Luxemburgo, joulukuu 2004–joulukuu 2005.

  Juan Ramón López Caro, joulukuu 2005–kesäkuu 2006.

  Manuel Pellegrini, kesäkuu 2009–toukokuu 2010.

  José Mourinho, toukokuu 2010–June 2013.

  Carlo Ancelotti, kesäkuu 2013–toukokuu 2015.

  Rafael Benítez, kesäkuu 2015–tammikuu 2016.

  Zinedine Zidane, tammikuu 2016.

Real Madrid on antanut potkut päävalmentaja Rafael Benítezille. Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez kertoi Benítezin irtisanomisesta maanantai-iltana pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Seuran kakkosjoukkuetta valmentanut Zinedine Zidane korvaa Benítezin Realin päävalmentajana.

Benítez ehti toimia Real Madridin päävalmentajana vain seitsemän kuukautta.

Real Madrid menetti kaksi kertaa johtoasemansa sunnuntaina 2–2-tasapeliin päättyneessä ottelussa Valenciaa vastaan. Tasapelin jälkeen Real Madrid on neljä pistettä perässä La Ligaa johtavasta Atletico Madridista. Edellä on myös FC Barcelona, jolla on kaksi pistettä enemmän.

Benítezin saapuminen seuraan kesäkuussa ei saanut lämmintä vastaanottoa kannattajilta tai seuran tähtipelaajilta, jotka olivat toivoneet Carlo Ancelottin jatkavan seurassa.

Benítez aloitti kautensa seurassa 14 ottelun mittaisella tappiottomien otteluiden sarjalla. Marras-joulukuussa Real Madrid hävisi kuitenkin kolme ottelua viidestä liigassa, ja tappioihin lukeutui nöyryyttävä 0–4-tappio Barcelonalle. Nöyryytystä lisäsi Real Madridin hylkääminen Espanjan cupissa, kun joukkue peluutti edustuskelvotonta pelaajaa cupissa.

Real Madridin kapteenilla Sergio Ramosilla oli tilaisuus osoittaa tukeaan Benítezille Valencia-ottelun jälkeen, mutta päävalmentaja ei saanut erityisen vahvaa julkista tukea kapteeniltaan.

”Hänen tulevaisuutensa ei riipu meistä”, Ramos sanoi ottelun jälkeen.

”Kuka ikinä onkaan valmentaja, on hänellä aina pelaajien luottamus. Oli kyse sitten Rafasta tai jostain muusta”, Ramos sanoi.

Noviisivalmentaja

Ranskan maajoukkueen ja Real Madridin legendaarisiin pelaajiin lukeutuvan Zinedine Zidanen pelaajauralla riittää kohokohtia, mutta valmentajana hän on vielä noviisi. Zidanen ainoa valmentajakokemus on toistaiseksi Real Madridin kakkosjoukkueesta.

43-vuotias Zidane epäonnistui viime kaudella Castillan nostamisessa kolmannelta sarjatasolta. Castilla on tällä haavaa toisena Segunda Division B:ssä kahdella tappiolla 19 ottelusta.

”Seuramme on maailman paras, ja meillä on parhaat kannattajat. Teen parhaani varmistaakseni, että joukkue voittaa kauden päätteeksi”, Zidane sanoi maanantain lehdistötilaisuudessa.

Zidane myönsi, että Real Madridin päävalmentajaksi nouseminen oli tunteikas hetki.

”Se on normaalia, ja huomisesta lähtien olen sydämelläni mukana kaikessa, mitä voin tehdä seuran hyväksi”, Zidane sanoi.

Zidanen ensimmäinen ottelu päävalmentajana on lauantaina Deportivo de La Coruñaa vastaan.

JUAN MEDINA / REUTERS
Zinedine Zidane on Real Madridin uusi päävalmentaja.
Zinedine Zidane on Real Madridin uusi päävalmentaja.
Kottilat: Siirtomarkkinoilla kulutusjuhlat ovat nyt ohi
Kottilat: Siirtomarkkinoilla kulutusjuhlat ovat nyt ohi
HSTV:n Kottilat puivat tällä kertaa jalkapallon siirtomarkkinoita. Mika Kottila väittää, että kulutusjuhlat ovat nyt ohi. Mikan mukaan esimerkiksi Serie A, La Liga ja Valioliiga ovat osoittaneet, että mahdollisimman monen ja mahdollisimman kalliin pelaajien haaliminen ei takaa menestystä. Lisäksi katsaus La Ligan tämän viikon huippuotteluihin, FA Cupiin ja Serie A:han
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?