Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi-voiton torjunut Kähkönen innoissaan: Menee kärkipäähän

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Kaapo Kähkönen torjui jälleen varmasti Ruotsia vastaan.
Kaapo Kähkönen torjui jälleen varmasti Ruotsia vastaan. Kuva: Vesa Koivunen

Miesten A-maajoukkue on ottanut kaikki parhaat saavutuksensa hienolla maalivahtipelillä.

Nuorten MM-kiekossa uhkasi käydä niin, ettei joukkueesta löydy voittavaa torjujaa. Espoo Bluesia edustava Kaapo Kähkönen tuli pelastamaan joukkueen silloin, kun paine kasvoi kovimmaksi.

Ensin Kähkönen heitettiin jäiseen veteen kesken Kanada-pelin. Siitä hän selviytyi. Perään tuli välierä Ruotsia vastaan ensi sekunneista lähtien.

Kähkönen sai tilaisuutensa ja vastasi kutsuun. 21 torjuntaa Juniorkronoria vastaan tulivat eleettömällä ja rauhallisella pelillä.

”Tosi hieno fiilis”, Kähkönen sanoi. ”Menee kärkipäähän. Tuollainen määrä jengiä (yleisöä) ja tuollainen fiilis.”

Hartwall-areenassa oli 13 340 henkeä, ja tunnelma sen mukainen. Varsinkin kolmannessa erässä yleisö alkoi riehaantua juuri sillä lailla kuin jääkiekkotteluissa kuuluukin.

”Tämä oli erilainen kuin muut pelit ovat olleet. Täällä on hakattu maaleja molempiin päihin, ja nyt tuli tosi vähän”, Kähkönen sano, kun vain yksi kiekko upposi selän taakse Suomen 2–1-voitossa.

Kähköselle kertyi vähemmän torjuttavaa kuin Ruotsin maalivahdille Linus Söderströmille. Hän pysäytti 26 kiekkoa, mikä sekään ei ole jättimäinen lukema.

”Se kertoo meidän joukkueesta, että me löydetään tapa voittaa, olisi se sitten 6–5 tai 2–1”, Kähkönen sanoi. ”Meidän piti myös puolustaa.”

Suomi voitti 20-vuotisten MM-kultaa kaksi vuotta sitten ja pelaa taas finaalissa. Kovin pitkä matka ei ole enää MM-kultaan, mutta Kähkönen pysyi rauhallisena.

”Peli kerrallaan. Nyt pitää nauttia tästä hetkestä ja huoltaa kroppa kuntoon”, Kähkönen sanoi. Maalivahdin rutiineista ei sovi tinkiä, ei varsinkaan nyt.

MM-turnauksen loppuottelu pelataan tiistaina kello 20.38. Pronssiottelu alkaa kello 16.08.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!