Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi kohtaa illalla MM-finaalissa Venäjän – muistatko nämä asiat alkusarjan pettymyksestä?

Suomi kahden maalin johto kääntyi kahden maalin tappioksi runsaassa seitsemässä minuutissa.

Urheilu
 
Lätkäfanituksen abc
Lätkäfanituksen abc
Suomen joukkue luistelee jäälle, mutta miten ovat valmistautuneet lätkäfanit? Mitä katsomossa tapahtuu pelin aikana, ja millaiset jälkipelit on luvassa? Fanit kertovat. Toimittaja: Heidi Lämsä HS, kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru HS

Suomen Nuoret Leijonat kohtaavat jääkiekon alle 20-vuotiaiden finaalissa Venäjän, ja tänään kello 20.30 alkavassa ottelussa on kalavelkojen maksun paikka.

Suomi hävisi joukkueiden välisen alkulohkon pelin värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 4–6. Nämä asiat jäivät ottelusta ja tulevasta finaalivastustajasta mieleen.

PuLa-Aho tai PAhoLaine

Suomen superketju takoi toisessa ottelussa peräkkäin huimat tehot, kun Patrik Laine kirjautti 1+2, Jesse Puljujärvi 0+3 ja Sebastian Aho 1+0.

Kolmikko jäi ilman maaleja Ruotsia vastaan, mutta turnauksen tehot ovat vakuuttavat. Puljujärvi on pistepörssin kärjessä tehoilla 5+10, Aho toisena (4+8) ja Laine neljäntenä (6+5).

Hylätty maali

Juho Lammikko luuli vieneensä Suomen 2–1-johtoon avauserässä, mutta osuma hylättiin, kun ottelun erotuomari oli ehtinyt viheltää pelin poikki, vaikka kiekko oli edelleen pelattavissa. ”Pääsimme sen jälkeen johtoon, että ei se tilanne sinänsä merkannut.”, Lammikko totesi ottelun jälkeen.

Loppuottelussa maaleja tuskin nähdään kymmentä, joten jokainen epäselvä maalitilanne merkitsee, ja tuomareiden on oltava tilanteen tasalla aiempaa paremmin.

Venäjän tehokkuus

Suomi siirtyi toisen erän alussa jo 3–1-johtoon Aleksi Saarelan ylivoimaosumalla, mutta musta seitsemänminuuttinen käänsi ottelun. Venäjä kavensi Andrei Svetlakovin alivoimamaalilla 2–3:een ajassa 28.48, ja 7.17 myöhemmin Aleksander Polunin vei vieraat jo kahden maalin johtoon iskemällä joukkueensa viidennen maalin.

”He vain tekivät maalin joka vedosta ja siinä se sitten olikin”, Puljujärvi ihmetteli HS:lle ottelun jälkeen.

Puolustuksen haparointi

Suomen puolustus oli välierään asti virheherkkä ja epävarma, niin myös Venäjää vastaan. Puolustajat antoivat liian paljon harhasyöttöjä, ja sijoittumisen kanssakin oli vielä parannettavaa.

Ruotsia vastaan koko joukkue pelasi kuitenkin turnauksen ylivoimaisesti ehjimmän pelinsä, eikä 25 maalia tehnyt Ruotsi päässyt vaarallisille paikoille. Kuvaavaa on, että maalin takaa-ajoasemassa kolmanteen erään lähtenyt Ruotsi sai koko erän aikana vain kolme laukausta kohti Suomen maalia.

Maalivahtipeli

Veini Vehviläinen torjui 4–6-tappiossa Suomen maalissa vain 19 kertaa ja päästi kuusi kertaa kiekon selkänsä taakse. Finaalissa Suomen maalilla pelaa kuitenkin Kaapo Kähkönen, joka korvasi haparoineen ykkösvahdin puolivälieräottelussa Kanadaa vastaan ja torjui vakuuttavasti 2–1-välierävoitossa Ruotsista.

”Tuosta, kun vaihdan maalivahtia, joku tappaa minut”, Jalonen vastasi maanantaina kysymykseen, kumpi pelaa tiistaina MM-finaalissa.

Venäjän maalissa pelasi Turun Palloseuran Alexander Georgiev, joka ei kuulu turnauksen terävimpään kärkeen. Neljä ottelua pelanneen maalivahdin torjuntaprosentti on 90,91, mutta välierän 2–1-voitossa Yhdysvaltoja vastaan hän pelasi vahvan pelin.

Erikoistilanteet

Venäjä teki kuudesta maalistaan kolme ylivoimalla, yhden alivoimalla ja kaksi tasakentällisin. Suomen alivoima ei edelleenkään ole turnauksen eliittiä, joten Ruotsi-ottelun vähäjäähyisyys on avainasemassa myös loppuottelussa.

Suomi teki alkusarjan Venäjä-pelissä vain yhden ylivoimaosuman, mutta osoitti välieräpelissä, miksi Leijonat on turnauksen paras ylivoimajoukkue. Antti Kalapudas viimeisteli voittomaalin ylivoimalla, ja vain yhden alivoimamaalin päästänyttä Venäjää vastaan tarvitaan samaa tehokkuutta.

Venäjä–Suomi, TV2 kello 19.35 alkaen.

Vesa Koivunen
Kaapo Kähkönen torjui vakuuttavasti Ruotsia vastaan ja pelaa maalissa myös loppuottelussa.
Kaapo Kähkönen torjui vakuuttavasti Ruotsia vastaan ja pelaa maalissa myös loppuottelussa.
Vesa Koivunen
Patrik Laine tuuletti 2–1-johtomaalia alkusarjan ottelussa Venäjää vastaan.
Patrik Laine tuuletti 2–1-johtomaalia alkusarjan ottelussa Venäjää vastaan.
Vesa Koivunen
Suomi juhli voittomaaliksi jäänyttä Antti Kalapudaksen tekemää osumaa Ruotsia vastaan.
Suomi juhli voittomaaliksi jäänyttä Antti Kalapudaksen tekemää osumaa Ruotsia vastaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!