Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmanmestaruuden ratkaisseesta Kapasesta kasvoi joukkuepelaaja ja samalla sankari

Urheilu
 

Tämän näyn suomalaiset muistavat pitkään:

Kapanen ja Aleksi Saarela pyörittävät peliä hyökkäysalueella MM-finaalin jatkoajan toisella minuutilla. Kapanen saa kiekon oikeassa laidassa, pyörähtää tuttuun tapaansa ja hakee laukaisupaikkaa. Tie maalille on tukossa, mutta Kapanen kiertää maalin ja upottaa voitto-osuman vanhanaikaisella. Suomi voittaa nuorten MM-kultaa.

Pelaajat heittävät mailat, hanskat ja kypärät ilmaan. Täysi Hartwall-areena räjähtää. Kylmällä Kauppatorilla joku ehkä jo sulattaa suihkulähdettä.

Vielä vuosi sitten Kapanen ei ollut valmis. Hän oli nuorten MM-jäillä ajoittain flegmaattinen, omaan pussiin pelaava taitopelaaja. Hän ei pystynyt kantamaan Suomen joukkuetta ja tekemään maaleja.

Tänä vuonna Kapanen oli toista maata. Hän ei tälläkään kertaa ollut joukkueen tehokkain pelaaja, mutta muistutti muilta avuiltaan entistä enemmän isäänsä, ikitaistelija Sami Kapasta.

Kun Kasperin hyökkäyspeli ei kulkenut, hän taklasi, taisteli, ärsytti vastustajaa, repi ja raastoi. Pelasi joukkueelle.

Päävalmentaja Jukka Jalonen huomasi tämän ja antoi Kapaselle peliaikaa myös silloin, kun Suomi puolusti johtoasemaa ratkaisevilla hetkillä.

Tiistain MM-loppuottelussa Suomi johti vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Silloin Kapanen nousi esiin ja taisteli kiekon kahdesti ulos puolustusalueelta.

Taistelu ei riittänyt, sillä Venäjä tuli tasoihin ja vei pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla Kapasen oli vuoro näyttää toisenlaista osaamistaan. Taitava hyökkääjä osoitti olevansa yhä myös maalintekijä.

Vielä Helsingin MM-turnauksen alkulohkon peleissä Kapasen pelistä pilkisti tuttuja vanhoja huonoja piirteitä. Pudotuspeleissä niistä ei näkynyt merkkiäkään.

Nuorten Leijonien maailmanmestaruuteen päättynyt turnaus oli kasvutarina koko joukkueelta. Kasperi Kapanen on sen tarinan ruumiillistuma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!