Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mieletön päätös

Urheilu
 
Heikki Miettinen
Vesa Koivunen
Kasperi Kapanen ja mestaruuspokaali.
Kasperi Kapanen ja mestaruuspokaali. Kuva: Vesa Koivunen

Mieletön tunnelma ja aivan mieletön voitto.

Mestaruus tuntui karkaavan, kun Venäjä tasoitti kuusi sekuntia ennen loppua. Tuli jatkoerä, jääkone ja mahdollisuus äkkikuolemamaaliin, mutta myös tappioon.

Kolmannen polven pelaaja Kasperi Kapanen päätti, että Suomi juhlii kultaa. Jatkoerää ehti kulua vain 1.33, kun kypärät lensivät ja humu alkoi.

Jonkinlaista mitalia Suomelle saattoi veikata ennen turnausta. Kulta oli unelma, ja se toteutui kaikkein hienoimmalla ja raaimmalla tavalla: jatkoaikavoitolla.

Suomen nuorten maajoukkue oli suuri turnauksen voittaja monella tavalla. Katsomoon vaelsi puolentoista viikon aikana yli 200 000 henkeä, televisio keräsi miljoonayleisön ja jääkiekko sai uusia, nuoria ystäviä. Pelaajista tuli ainakin hetkeksi valtakunnan tähtiä.

Nuoret Leijonat pelasi tällä kokoonpanolla viimeisen ottelunsa yhdessä. He voivat joskus kohdata A-maajoukkueessa tulevina vuosina. Osalle niin kovat pelit jäävät ikuiseksi haaveeksi. Kultaa heiltä ei koskaan viedä, eikä se koskaan himmene.

Sitäkään muistijälkeä ei kannata vähätellä, että nämä nuoret herrat saivat pelata seitsemän ottelua loppuunmyydyn katsomon edessä. Monille heistä tämä oli viimeinen kerta, kun he saivat taakseen yli 13 000 katsojan kannustuksen.

Nuorten Leijonien MM-turnaus olisi ollut pettymys, jos se olisi päättynyt puolivälieriin. Mitali olisi ollut voitto, mutta kulta aivan uskomaton kruunu 13 479 katsojan edessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!