Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän ja Jokerien kiekkopomo Roman Rotenberg: MM-finaalin tuomaritoiminta selvitettävä

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja, Jokerien osakas ja Hartwall-areenan pääomistaja Roman Rotenberg kummasteli jäähyjen määrää tiistain nuorten MM-jääkiekon finaalissa. Venäläismedia kehui suomalaisia, mutta arvosteli tuomareita puolueellisiksi.

Urheilu
 
Anneli Ahonen PIETARI
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Venäjän nuorten maajoukkueen pelaajat istuivat jäällä tappion jälkeen.
Venäjän nuorten maajoukkueen pelaajat istuivat jäällä tappion jälkeen. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Roman Rotenberg kummasteli jäähyjen määrää tiistain nuorten MM-jääkiekon finaalissa venäläistoimittajille, joita kiinnosti erityisesti kisojen tuomaroinnin taso.

”En halua viitata tuomarointiin, koska vahvin aina voittaa, mutta on tietty fakta, joka puhuu puolestaan: jäähyminuuttien suhde. Meillä niitä oli 40 ja suomalaisilla neljä. Vastustajalla oli kymmenen minuuttia puhdasta ylivoimaa. Tällaista suhdetta minä – jos ollaan rehellisiä – en muista finaaleissa”, Rotenberg sanoi Rsport.ru-sivuston mukaan.

”Näistä kysymyksistä pitää keskustella Kansainvälisen jääkiekkoliiton tasolla, he voivat antaa arvion”, hän jatkoi.

Championat.com-sivuston mukaan Venäjä ei aio tehdä virallista valitusta tuomaroinnista.

”Oliko venäläisillä paljon jäähyjä ja suomalaisilla vähän? Kyllä, se on fakta. Mutta jääkiekossa ei saa koskaan viitata sellaisiin asioihin. Se ei ole oikein. Kansainvälisen jääkiekkoliiton pitää tarkastella jäähytilastot ja arvioida ne”, Rotenberg sanoi Championat.comille.

Hän myös korosti, että joukkueen pitäisi jaksaa olla kärsivällinen loppuun saakka. Roman Rotenberg on jääkiekkojoukkue Jokerien osakas ja Hartwall-areenan pääomistaja.

Myös ruotsalainen kiekkoasiantuntija Niklas Wikegård on kummastellut tuomareiden työskentelyä.

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Roman Rotenberg (toinen vasemmalta) osallistui juhlallisuuksiin Suomen ja Venäjän välisen alkusarjaottelun jälkeen 28. joulukuuta 2015.
Roman Rotenberg (toinen vasemmalta) osallistui juhlallisuuksiin Suomen ja Venäjän välisen alkusarjaottelun jälkeen 28. joulukuuta 2015.

Venäjän kapteeni Vladislav Kamenev menetti hermonsa täysin Suomen 3–2 johtomaalin jälkeen ja sai 10+20 minuutin käytösrangaistuksen.

”Minkä takia minut poistettiin pelistä? Kysykää tuomareilta”, Kamenev sanoi ottelun jälkeen uutissivusto Rsportin mukaan.

Uutistoimisto Ria Novosti mainitsi, että osin venäläisten jäähyt olivat omaa syytä, osin tulosta ”pohjoisamerikkalaisten tuomareiden liiallisesta puolueellisuudesta”.

Moni venäläiskommentoija ei kiinnittänyt tuomareiden toimintaan erityistä huomiota. Suomalaisten peliä Venäjällä kehuttiin edelleen. Esimerkiksi uutistoimisto Fontanka.ru luonnehti Patrik Lainetta ja Jesse Puljujärveä ”ihmelapsiksi”.

”Juuri he lopulta tekivät kaikkensa, jotta Venäjä ei voittaisi finaalissa”, Fontanka.ru kirjoitti.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko kommentoi Venäjän karvasta häviötä Suomelle jääkiekon nuorten MM-turnauksessa toteamalla, että tappio harmittaa aina.

”Mutta korostan, että joukkueemme näytti kokonaisuudessaan hienolta. Onnittelen heitä. Heidän puolestaan ei hävetä”, Mutko sanoi uutistoimisto Tassille.

Hyökkääjä Aleksandr Dergatšov pyysi Venäjältä anteeksi Sovetski Sport -lehden haastattelussa.

”Ei ole tunteita tai voimia”, hän kuvaili tyhjyyden tunnetta pelin jälkeen.

”Anteeksi, ettemme pystyneet voittamaan. Anteeksi, Venäjä”, Dergatšov sanoi.

Ensimmäisissä venäläiskommenteissa kehuttiin Suomen voittoisaa joukkuetta ja ymmärrettiin romahtaneiden venäläispelaajien kyyneleitä.

”Voi olla, että nyt heille tappio tuntuu sietämättömältä, mutta myöhemmin elämässä siitä voi tulla arvokas kokemus, kuinka antaa kaikkensa”, televisiokanava Matšin selostaja Juri Rozanov sanoi suorassa lähetyksessä.

Rozanov myös ylisti Helsingin MM-kilpailuja yksiksi parhaimmista, joissa hän on pitkän uransa aikana tehnyt töitä.

Rozanov ja muut selostajat kehuivat Suomen voittojoukkuetta keskenään tasavertaisemmaksi ja tiiviimmäksi kuin Venäjän.

Studiossa haettiin syitä tappiolle siitä, että venäläisille jäi vähemmän lepoaikaa välierien jälkeen kuin suomalaisille.

”Suomalaisia, yleisöä ja tuomareita vastaan. Miten Venäjä lyötiin nuorten MM-kilpailujen finaalissa”, otsikoi toimittaja Dmitri Jerykalov analyysinsa Championat.com-sivustolla.

”Me ehdimme syventy Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven potentiaalin koko laajuuteen, mutta joukkueemme vastasi suomalaisten lahjakkuuteen venäläisellä luonteella. Ja monettako kertaa?” kysyi Jerykalov.

”Venäjän joukkue sai hopeaa toista vuotta peräkkäin ja häviää isännälle. Mutta tärkeintä on, mitä nämä pojat tekevät – jopa ne, jotka katsovat jääkiekkoa varauksella, rakastuvat heihin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?