Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kippari Rantasen pää notkahti, kun Venäjä tasoitti MM-finaalin: On tämä uskomaton joukkue

Urheilu
 
Roni Rekomaa
Mikko Rantanen
Mikko Rantanen Kuva: Roni Rekomaa

Suomen kultajoukkueen kapteenin Mikko Rantasen pää notkahti vähän, kun Venäjä tasoitti MM-finaalin kuusi sekuntia ennen loppua.

Rantanen saattoi tuntea melkeinpä henkilökohtaisena loukkauksena, kun hän oli vienyt vihdoin Nuoret Leijonat johtoon vain pari minuuttia aikaisemmin.

Rantasen maalilla Suomi oli kiinni MM-kullassa, ja niin yleisökin uskoi. Myös pelaajat uskoivat. Andrei Svetlakov halusi tasoituksellaan siirtää ratkaisua, mutta Venäjää hän ei onnistunut loihtimaan mestariksi.

”Aika raastava se tunne oli, kun kiekko sinne verkkoon meni”, Rantanen sanoi pitkälti keskiyön jälkeen keskiviikon puolella, kun Hartwall-areenassa ei ollut enää jäljellä kuin joukkue innokkaita kultapelaajia.

Onneksi Kasperi Kapanen pelasti Suomen, kun jatkoerää oli pelattu 1.33. Vanhanaikaisella maalin takaa pyörähdyksellä tuli toivottu ratkaisu. Joku vitsinikkari ehti heittää sosiaalisessa mediassa, että se oli Toronton lähihistorian hienoin hetki.

Kapanen on Toronton sopimuspelaaja, mutta NHL-seuralla tuntuu menevän vuodesta toiseen heikosti tai vielä heikommin.

Nuorten Leijonien polku maailmanmestariksi oli vertaansa vailla. Joukkue nousi kaikissa muissa peleissä tappiolta voittoon paitsi Valko-Venäjä-ottelussa. Useissa otteluissa vastustaja teki ensimmäisen maalin. Tsekki johti vasta 2–1-tilanteessa.

”Uskomaton, eivät sanat riitä kuvailemaan”, Rantanen saoi joukkueestaan. ”Taas oli pakko antaa Venäjän tehdä se eka maali, että saatiin peli rullaamaan.”

”Uskomaton yhteishenki. Missään vaiheessa eivät päät painuneet. Kaikki tulivat toimeen kaikkien kanssa, ja kaikki tiesivät, mikä on tavoite: MM-kulta”, Rantanen sanoi.

Coloradon farmissa pelaava Rantanen tuli MM-joukkueeseen itsestään selvänä kapteenina, ja ratkaisijana. Kapteenin C-kirjainta hän kantoi komeasti, mutta ihmetteli välillä itsekin, kun ratkaisumaaleja ei tullut.

Oli odotettava välierään asti, että Rantanen tuli kunnolla esiin. Kaksi silmiä hivelevän tarkkaa syöttöä Ruotsia vastaan rakensivat Suomelle voiton pohjan.

”En ollut tyytyväinen siihen, miten alkuturnaus meni. Piti parantaa, jos haluttiin jotain voittaa. Sitten saimme ketjun rullaamaan”, Rantanen sanoi omasta pelistään. ”Ei meinannut millään lähteä käyntiin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!