Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Patrik Laine tuumasi, että kultajuhlat jäävät lyhyeksi: ”Torstaina pitää pelata jo”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Lujaa laukova Patrik Laine pelasi huipputurnauksen.
Lujaa laukova Patrik Laine pelasi huipputurnauksen. Kuva: Vesa Koivunen

Nuorten MM-turnauksen maalikuningas Patrik Laine osui myös loppuottelussa Venäjää vastaan. Seitsemän maalia kisoissa tehnyt Laine jakoi maalipörssin voiton Yhdysvaltain Auston Matthewsin kanssa.

Vasta 17-vuotias Laine on nuorten MM-kisoihin kaksi vuotta alaikäinen. Superlupaukselta odotettiin näissä karkeloissa tehoja, mutta harva uskoi hänen nousevan koko turnauksen parhaimpien pelaajien joukkoon.

Laineen mukaan hyvä alku loi edellytykset loistavalle turnaukselle. Laineen, Jesse Puljujärven ja Sebastian Ahon superketju oli huippuvireessä heti avauspelissä Valko-Venäjää vastaan.

”Syödessä halu kasvaa. Olen yrittänyt parhaani mukaan nostattaa itseluottamusta omaan tekemiseen, kuten kaikki muutkin”, Laine sanoi.

MM-finaalissa Venäjää vastaan Laine teki Suomen 1–1-tasoituksen tavaramerkkimaalillaan: rannelaukaus yläkulmaan b-pisteen kaarelta. Tällä kertaa täydestä vauhdista.

Kun Aho teki myöhemmin päätöserässä 2–2-tasoituksen, Laine voitti tärkeän kaksinkamppailun hetki ennen maalia. Tässä turnauksessa Laine osoitti olevansa muutakin kuin pelkkä maalintekijä.

Sen jälkeen nuorten Leijonien kokeneimmat pelimiehet astuivat esiin. Mikko Rantanen teki kolmannen maalin ja Kasperi Kapanen ratkaisi maailmanmestaruuden jatkoajalla.

”Onhan Kapanen uskomaton pelimies. Pystyi vielä tuollaisesta paikasta virkkaamaan maalin”, Laine sanoi Kapasen vanhanaikaisesta.

Välierissä ja finaalissa Suomi pelasi tiiviisti puolustavia Ruotsia ja Venäjää vastaan. Sen myötä myös Laineen, Ahon ja Puljujärven vitja jäi aikaisempaa pienemmille tehopisteille.

Ruotsia vastaan ketju ei tehnyt maaliakaan. Finaalissa nuoret miehet palasivat perustasolleen ja järjestelivät kaksi osumaa.

”Nämä olivat erilaisia pelejä kuin esimerkiksi Slovakiaa vastaan. Siinä pelissä kaukalossa pystyi tekemään suurin piirtein, mitä haluaa”, Laine summasi.

Myös Suomen joukkue aikuistui turnauksen aikana. Ylihyökkääminen ja virheet vähenivät, tilalle tuli tiiviisti puolustava nippu, joka oli mestaruuskunnossa.

”Vaikka puolustimme hyvin, saimme kuitenkin ne tarvittavat maalit tehtyä. Tänään oli ratkaisijan viittaa tarjolla ja meidän ketju nousi taas esiin.”

Laine ei osannut vielä kertoa, minkälaiset kultajuhlat nuorilla Leijonilla on edessä. Kovin railakkaasti Laine ei aio juhlia, sillä hänen seurajoukkueellaan Tampereen Tapparalla on liigaottelu jo torstaina.

”Torstaina pitää pelata jo, että ei tässä hirveästi juhlita, varmaan suoraan peliin sitten”, Laine sanoi.

Hyökkääjä ei aio pyytää ylimääräisiä vapaapäiviä Tapparan päävalmentajalta Jussi Tapolalta. Voi tosin olla, että Tapola pienen juhlatauon Laineelle suo.

”Aina kun on peli, niin totta kai mennään pelaamaan. Se on hauskinta tässä hommassa. Mutta katsotaan nyt.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?